Frygt ikke! For jeg ved, at I søger efter Jesus, den korsfæstede (Matt 28,5).
Sådan lyder englens opmuntrende tale til kvinderne, som var kommet ud til Jesu grav. Her som alle vegne bemærker vi, at mennesket gribes af frygt i mødet med Guds engle. De romerske soldater, som holdt vagt ved graven, havde set død og fare i øjnene mange gange; men ved det, som Gud åbenbarede ved Jesu grav, skælvede de af frygt og blev som døde – og som dem går det alle, hvor stærke og modige de end er.
Også kvinderne blev grebet af frygt, men til dem siger englen: ”Frygt ikke!”
Til soldaterne havde englen intet beroligende ord. Og det er ligesom nødvendigt for englen at give en forklaring på den forskel, han gør på soldaterne og kvinderne. ”For jeg ved, at I søger efter Jesus, den korsfæstede,” giver englen som begrundelse for, at han taler trøstende til kvinderne.
Her ser vi, hvilken betydning det har for Gud, at man søger efter Jesus, den korsfæstede. Gud har så inderligt velbehag i Jesus, at selv den, som søger ham, bliver genstand for det samme velbehag, og den, som søger den korsfæstede, vil møde en nådig Gud, ja en elskende Gud.
Du, som ser din synd og må frygte for Guds dom og derfor søger den korsfæstede for hos ham at finde frelse, til dig lyder det fra Gud: ”Frygt ikke!”
For netop ved at du søger din frelse ved Jesu kors, er du i fuld overensstemmelse med Gud. Det vil han, at alle skal gøre. De, der ikke har behov for Jesus, eller som vil frelses ved deres egne gerninger, er i strid med Gud. Selvom man med den højeste alvor og ivrigste stræben søger at gøre Gud tilfreds og vinde hans velbehag og derved frelses, får man ingen trøst af ham. For uden tro er det umuligt at behage ham.
Vi vil derfor som kvinderne søge Jesus, den korsfæstede.
Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2021. Hele bladet kan læses her.
Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).
Lyd
Åbn lyd i nyt vindueUdgivet af
Martinius Svaabeck
Martinius Svaabeck (1864-1936) var forkynder i Luthersk Mission.