Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vores rette plads

Ugens vidnesbyrd, uge 11 2017. Joh 14,6.

Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig (Joh 14,6).

I anledningen af reformationens 500-års jubilæum har Luthersk Missions Bibelskoles Elevforening i samarbejde med Nyt Livs Forlag oversat og udgivet Luthers prædikener over Johannesevangeliets kapitel 14-16. Det er Jesu trøsterige afskedsord til sine elskede disciple, som udfolder sig så stærkt i disse vers. Det er ikke uden grund, at Luther i sin fortale kalder disse kapitler for ”de allerkærligste, venligste, mest trøsterige og livsaligste ord”. Dette er jeg overbevist om – for her forkynder Jesus det allerklareste evangelium.

Jesu sidste ord til sine disciple, før tilfangetagelsen, har virkelig åbnet mine øjne, så jeg ser, hvor rig jeg er – i Kristus!

Jeg indledte med at citere dette vers: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig” (Joh 14,6). Det er virkeligheden, og det kan ikke gøres mere klart; det er ved Jesus og ved ham alene, at vejen til frelsen findes.

En salme, skrevet af en norsk salmedigter i 1908, som jeg og min kone (hun er norsk) ofte synger sammen er:

Ved Jesu fødder en stille stund
når ordet møder mig fra hans mund.
Når jeg med Jesus alene er,
da er det lykke at leve her.
(SOS 596)

Her mindes jeg om, hvor min rette plads er: ved hans fødder. Det er ved denne plads, at jeg kan tage imod hans ord om nåden – for det er her, at troen skabes og fornyes (Rom 10,17).

Det er vigtigt at prioritere Guds ord, men det kan være svært at få det til i en travl hverdag – det kender alle kristne til. Bring det frem for ham i bøn, så er jeg overbevist om, at han griber ind og vejleder.

Personligt valgte min kone og jeg at deltage på Luthersk Missions Højskoles bibelkursus, som netop er afholdt. Det var en rig mulighed for at kunne indtage vores rette plads. Men det skulle prioriteres – også på bekostning af to skoledage.

Da du kom til tro og sandhedserkendelse, var det ved ham det skete, og det er fortsat Jesus, du skal ile hen til. Ved hans fødder må du sidde og ikke bare lytte til ordet, men tage det til dig i hjerte og sind.

Salmistens ord lyder: ”Lykkelig den, som (…) har sin glæde ved Herrens lov og grunder på hans lov dag og nat” (Sl 1,1-2).

Vi skal læse og undersøge Bibelen og ikke mindst glæde os ved Ordet – for det er vores glæde!

Hvornår har du sidst glædet dig over Ordet?

Apostlen Johannes skriver i begyndelsen af sit evangelium, at Jesus er Ordet (Joh 1,1ff.). Han er det talte, sandheds ord om nåden, som også giver livet. Er det et bedre og nemmere liv her på jorden, som Jesus lover? Nej, det er et løfte om én af hans mange boliger, som han har beredt for os (Joh 14, 2-3).

Tænk, at Jesus forbereder en plads til netop dig. Han ønsker, at du skal tage bolig i det himmelske rige. Det er livet, og det ejer vi allerede nu – for Jesus har allerede sejret. Han har gjort det 100 %. Du skal og kan ikke bidrage med noget til frelsen. Tro på ordet om korset, for det er Guds kraft til frelse (1 Kor 1,18).

Luthers prædikensamling over Jesu afskedsord er en klar forkyndelse om et sandt evangelium. Det har korsets plads som centrum for forkyndelsen – og det er den rette plads. Hvis korset er væk, så er Guds kraft væk. Det er der, nåden er. Det skete på Golgata. Den endelige sejr er vundet – det blev den langfredag.

Lad det stå os klart, at Jesus har sejret. Må det være nøgleordet for denne fastetid i kirkeåret.

Udgivet af

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.