Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vores himmelske ypperstepræst

Ugens vidnesbyrd, uge 9 2021. Hebr 9,24.

For Kristus gik ikke ind i en helligdom, som er gjort med hænder og kun er en efterligning af den virkelige, men ind i selve himlen for nu at træde frem for Guds ansigt til gavn for os (Hebr 9,24).

Kristus er det græske navn for Messias. Jesus Messias!
Messias betyder ”den salvede”, og i Det Gamle Testamente var der tre embeder eller tjenester som man skulle salves til:

– Profet-embedet

– Ypperstepræst-embedet

– Konge-embedet

Jesus er den salvede, dvs. profeten, ypperstepræsten og kongen. Alt dette er han på samme tid, og alligevel er det, som om hver tjeneste har sin tid.

Jesus var profeten, da han gik på jorden og talte og prædikede. Han kom med et budskab fra den levende Gud. Jesus gik skridtet videre end de gamle profeter, som sagde: ”Så siger Herren.
Jesus sagde: ”Sandelig siger jeg jer.”

Jesus er ypperstepræsten. Den tjeneste indgik han i efter sin himmelfart, og indtil han kommer igen, er han vores himmelske ypperstepræst! Han taler vores sag og går i forbøn for os. Det gør han for Guds ansigt i himlen. Også lige nu!

Jesus bliver kongen, når han kommer igen. Når Jesus snart kommer igen, så kommer han som kongen og som sejrherren, med magt og styrke og herlighed. På den dag skal hvert knæ bøje sig for KONGEN!

Har du tænkt over, at vi lever i den tidsalder, hvor Jesus på en særlig måde står i rollen som ypperstepræst?
Har du tænkt over, hvad det betyder for dig, at du har en ypperstepræst i himlen?

Da Jesus døde, da flængedes forhænget ind til det allerhelligste. Forhænget med keruberne, der vogtede indgangen til Paradis, blev flænget fra øverst til nederst, fordi vejen til Himlen nu var åben igen.

Jesus går som ypperstepræst ind i selve Himlen, for Guds ansigt, med dine og mine synder på skuldrene.
Han bærer dig som en ædelsten ved sit hjerte! Som han står der, bringer han sit eget blod og liv som soning for synden – og forhænget flænges.

Dette gjorde Kristus én gang for alle! Det var et evigt gyldigt offer, som aldrig i evighed skal gentages.
Det er jo et herligt budskab! Men der er noget, der er lige så herligt, og det er at han også nu træder frem for Guds ansigt til gavn for os.

Det er virkeligheden lige nu, i den usynlige verden, i Himlen; at Jesus lever og går i forbøn for dig.

Jesus står ikke og beder om tilgivelse for dine synder, for dem har han fjernet så langt som øst ligger fra vest, på en kalenderdag for rigtig mange år siden. Men hvad laver han så?

Han står med sine naglemærkede hænder og minder Gud om den åndelige livslov: Én for alle!
Jesus står for Guds ansigt dag for dag, og vidner med sine naglemærkede hænder: Der er betalt!
Jesus sidder som dit vidne i Himlen, og han forsvarer dig!

Jesus kender din svaghed og din skrøbelighed, og han ved om al din synd, men han er ikke skuffet, han er ikke vred, han bebrejder dig ikke noget! Tværtimod har han medfølelse med vores skrøbelighed, fordi han selv har prøvet at være fristet i alle ting.
Han ved, hvordan det er at være menneske!

Og der står han som vores ypperstepræst i Himlen, med en medfølelse og en omsorg, som vi slet ikke forstår, og så går han i forbøn for os! For der er én ting og kun én ting vores himmelske ypperstepræst er optaget af, og det er helt og fuldt at frelse os. Han har betalt én gang for alle! Nu handler det om at føre os helt og fuldt over målstregen. Derfor har han en ufattelig omsorg for os, og derfor går han selv i forbøn for os! Og hver gang vi falder, så forsvarer han os! Hver gang vi anklages, så vidner han. Hver gang vi udviser skrøbelighed, så går han i forbøn for os! Han er vores barmhjertige og trofaste ypperstepræst.

Tak Jesus!

Hebr 2,17
Hebr 4,14-16
Hebr 7,25
Hebr 9,24
Joh 17,9-26

Udgivet af

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.