Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Virkelig fred

Ugens vidnesbyrd, uge 48 2015. Joh 14,27.

Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer; jeg giver jer ikke, som verden giver (Joh 14,27).

I dette bibelvers nævner Jesus to slags fred: verdens fred og den fred, som han selv giver. Vi ser også, at Jesus skelner mellem de to slags fred, og det er der grund til at gøre.

Fred er modsætningen til stress, angst og uro.

Du kender sikkert til følelsen af ikke at have kontrol over en situation. Det er ubehageligt, og hovedet er fyldt af urolige tanker. Du gør derfor alt for at undgå at havne i sådan en situation. Arbejde, bolig, socialt netværk, og gerne lidt overskud i tilfælde af problemer – alt sådan noget forsøger du at have orden på.

Det til trods kan du opleve, at det ikke er tilstrækkeligt. Du har alt, men har samtidig en indre uro. Hjælpen mod dette er – efter verdens tankegang – at arbejde med sig selv og at finde sit indre jeg. Først da kan du få fred, men det beror helt og holdent på din egen indsats.

Dette hjælper dog stadig ikke mod den virkelige uro: uroen for synden og dens konsekvenser.

Med Jesus fred er det anderledes. Den får du uden selv at kunne bidrage til den.

Det betyder, at du er helt afhængig af Jesus.

Når du får freden som gave, slipper du for den tunge byrde selv at skulle præstere og at opfylde alle krav – det har Jesus allerede gjort.

Freden er en direkte følge af, at du i Jesus er helt fri fra den synd, som gnavede, og at du står for Guds ansigt med en ren samvittighed, erklæret retfærdig.

Grunden til denne fred ligger altså ikke inde i dig selv, men i Jesus.

Når du får Jesu fred, glider også uroen for, hvordan du skal få din hverdag til at fungere, ud i periferien. Ikke sådan, at alting bare lige pludselig bliver let og problemfrit – men det bliver mindre vigtigt. For midt i dit liv står Jesus selv, og det fylder dig med en fred, som du kun kan få i Jesu nærhed.

For den, som ikke har Jesu fred, findes der kun en falsk fred, verdens fred.

Verdens fred er falsk, for den er ikke nogen virkelig fred. Til dig, som leder efter fred i dig selv, siger Jesus i Luk 19,42: ”Vidste blot også du på denne dag, hvad der tjener til din fred. Men nu er det skjult for dine øjne.”

Men han siger også: ”Min fred giver jeg jer.”

Jesus vil, at du skal få fred. Vend dig derfor bort fra dig selv, tag imod, hvad Jesus giver dig, og sig tak.

I Bibelen viser Jesus sig for dig. Der ser du, hvad Jesus har gjort for dig, og der lover han dig også sin fred. De ord, du læser der, er Jesu egne ord, og de skaber dét i dig, som du ikke selv kan frembringe. At arbejde med sig selv hjælper ikke, men at vende sig til Jesus giver virkelig fred.

Prioritér derfor tiden med en åben Bibel.

En liden stund med Jesus, hvad fred den har med sig.”

Udgivet af

Erik Nilsson

Erik Nilsson, Stockholm, bygningsingeniør.

Erik Nilsson

Erik Nilsson, Stockholm, bygningsingeniør.