Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vinter i sjælen

Sl 74,17. Om Herrens trøst når sjælen er kold.

Sommer og vinter har du skabt (Sl 74,17)

Min sjæl, begynd denne vintermåned med din Gud. Den kolde sne og de skarpe vinde minder dig om, at han holder sin pagt dag og nat og sørger for at forvisse dig om, at han også vil holde den herlige pagt, som han har oprettet med dig i Jesu Kristi person.

Han, som er det sande Ord i årstidernes skiften på denne arme, af synden forurenede jord, han vil ikke vise sig utro i forhold angående sin egen, højtelskede Søn.

Vinter i sjælen er på ingen måde en behagelig årstid, og hvis den er over dig netop nu, vil den være smertefuld for dig: men der er denne trøst, nemlig at Herren skaber den. Han sender modgangens skarpe blæst for at nippe forventningens knopper af; han spreder barfrosten som aske over vor glædes før så grønne enge; han udkaster sin is som stykker, der tilfryser vor glædes strømme. Han gør det hele; han er den store vinterkonge og hersker i frostens rige, og derfor kan du ikke tillade dig at klage. Tab, kors, tungsind, sygdom, fattigdom og tusind andre onder er Herrens sendelse og kommer til os i visdommens dragt.

Frosten dræber skadelige insekter og sætter en grænse for hærgende sygdomme; den bryder knoldene op og gør sjælen modtagelig. Åh, at så gode resultater altid må følge vore plagsomme vintre!

Hvor værdsætter vi ilden netop nu! Hvor dejlig er dens opmuntrende glød! Lad os på lignende måde sætte pris på vor Herre, som er den konstante kilde til varme og trøst i enhver vanskelig tid. Lad os komme nær til ham og i ham finde glæde og fred i troen. Lad os indhylles i hans løfters varme dragt og gå ud til det arbejde, som passer med årstiden, for det vil være ilde at være som dovenkroppen, som ikke vil pløje på grund af kulden; for om sommeren vil han komme til at tigge og intet få.

Oversættelse: Peter Vestergaard Olsen


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2022. Hele bladet kan læses her.

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

C.H. Spurgeon

C.H. Spurgeon (1834-1892) var en engelsk præst.

C.H. Spurgeon

C.H. Spurgeon (1834-1892) var en engelsk præst.