Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vi får kun løn som forskyldt

Ugens vidnesbyrd, uge 46 2018. Luk 23,40-43.

Vi har fået den (dommen) med rette; vi får kun løn som forskyldt, men han har intet ondt gjort.” Og han sagde: ”Jesus, husk mig, når du kommer i dit rige.”

Og Jesus sagde til ham: ”Sandelig siger jeg dig: I dag skal du være med mig Paradis” (Luk 23,40-43).

Jesus hånes og spottes af folket, af ypperstepræster, skriftkloge, rådsherrer og soldater og af den ene røver, som hænger ved siden af ham. Men én blandt de mange ser, at det er galt, og det er røveren på den anden side af Jesus. Han ser i et klart lys, at han hænger på korset selvforskyldt, og at Jesus hænger der uden skyld.

Han får på helt nært hold Jesu uudgrundelige og guddommelige kærlighed at se: Jesus beder sin far i Himlen om at tilgive sine spottere og bødler! Da røveren ser denne Jesus, korsfæstet som skyldig og dog med en helt ren og ufattelig kærlighed til de onde mennesker omkring ham, indser han, at det ikke er Jesus, men ham, der er den skyldige – en synder, der får sin dom med rette.

Der sker to ting i den allersidste stund i røverens liv; han erkender sin synd og får troen på Jesus, og som gave i tilgift får han syndernes forladelse og det evige liv.

Hvilken altafgørende og begivenhedsrig time! En stund ved korset sammen med frelseren. David siger på et tidspunkt til sin ven Jonatan: “Der er kun et skridt mellem mig og døden” (1 Sam 20,3b). Der var også kun et ganske kort skridt mellem denne røver og døden, og derfor blev denne hans sidste time så altafgørende, ja evighedsafgørende. Men om der kun er et skridt, en time, uger eller år mellem os og døden, så er mødet med korset og med frelseren det altafgørende for ethvert menneske.

Det er så smertefuldt og modbydeligt at se sin synd i lyset af korset og i lyset af Jesu hellige, rene sind og kærlighed, men denne smerte føder liv og evig glæde. Med syndserkendelsen kommer tro og med tro kommer Jesu frelse, tilgivelse og indbydelse til Paradis, som også røveren modtog på dette sidste skridt før sin død.

Jeg erfarer, at synden kan blive en vane. Så ser jeg den kun i et sløret lys, og jeg kan opleve mig selv forsvare den igen og igen, men jeg ved, at får jeg lov at se korset og Jesus klart, ja så bliver min synd desto klarere.

Må Gud lede mig til korset dagligt, for når Jesu offer på korset og hans uudgrundelige kærlighed føder syndserkendelse, syndsforladelse og evigt liv, da bliver det en altafgørende daglig stund med Jesus, som gør mig klar til det sidste skridt før min død.

Med ét blev den ene røver også så uendeligt rig; han gik fra at være en fattig, skyldig og straffet røver, til at være en syndsforladt, frelst og fri mand.

Tak Jesus, for din rene, uudgrundelige og guddommelige kærlighed og nåde, og led du mig til korset hver dag!

Udgivet af

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.