Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vejen, sandheden og livet for dig

Ugens vidnesbyrd, uge 11 2022. Joh 14,6.

Jesus sagde til ham: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig” (Joh 14,6).

Hvilken stor og herlig sandhed at stilles ind for i denne urolige tid. For her siger Jesus: ”Se: Jeg er pålidelig mod dig og du kan trygt stole på, at jeg vil føre dig over fra døden og ind i det evige liv; jeg vil selv føre dig over fra denne verdens og djævelens rige og ind til Faderen. Tænk ikke, at du på nogen måde skal være vejen, sandheden eller livet, for dette vil jeg selv være og hedde: vejen, sandheden og livet.”

Dette får du lov at forstå helt enfoldigt og barnligt. At alt dette alene sigter på Jesus Kristus. Og alene handler om Ham.

Ja, det begynder og slutter med Jesus. Han ér vejen, sandheden og livet – for dig. Og det betyder, at du ingen af delene skal være eller påtage dig, men enfoldigt tro og lade Jesus være det alt sammen. Begyndelsen, midten og slutningen. Lad Jesus være det for dig, som Han siger: Hele vejen, hele sandheden og hele livet. Altså også: hele frelsen, hele troslivet, hele bønslivet og al din retfærdighed og sandhed – hele vejen hjem.

Jesus er grundstenen, hovedhjørnestenen og fundamentet for alt, hvad der skal gøres til din frelse og salighed. I Jesus har du vejen til Himlen. Med Jesus har og ejer du livet i Gud. Og I Jesus har du altid sandheden, uanset hvad andre siger, og hvor mørkt det end kan se ud.

Derfor: Hold dig ved Jesus i enfoldig tro. Bliv ved ham og hold fast i ham og hans Ord. Da betyder det mindre, at din livsvej måske er tung og fyldt med mange fald – for Jesus siger: ”Jeg er din vej.”

Ligeså betyder det også mindre, om dit liv trues af død, krig eller synd – for Jesus siger: ”Jeg er livet for dig.” Og sidst men ikke mindst, så betyder det mindre om dine følelser eller dit gamle hjerte lyver – for Jesus siger jo til dig at: ”Jeg er sandheden.”

Stol derfor på ham og hans Ord. For dermed får du det alt sammen frit og af nåde. Vejen til himlen, sandheden om Gud og evigt liv. Alt i ét, alt i Jesus Kristus.

Se nu: Har du og jeg så ikke i disse Kristi Jesu ord fået den allerstørste trøst? Imod alle de selvretfærdige ”veje”, vi selv slider med for at nå Himlen, nå til Faderen. Imod vort hjertes uforstandige ”sandheder”, som altid leder mig efter tanker og følelser. Og imod synden, døden og Djævelen, som så ofte skræmmer og plager mig.

Med Jesus og hans gode budskab her har jeg noget fast og urokkeligt. En sandhedens og livets klippe. En fast og uforanderlig vej hjem, som alene hedder: Jesu nåde.

Forsoning, o Jesus, du frembragte mig,
da du på dit kors for os ofrede dig,
og der for min synd udgød dit blod.
Hav tak, kære Herre, min frelser så god.

Nu er jeg for evigt retfærdig, for se!
nu loven er opfyldt og fangen er fri.
Ja, Jesus har båret min straf og min skyld,
og Gud er mod alle forsonet og huld.

(J. Wittander, 1880, Lova Herren 352 v. 1&4)

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.