Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Trøst for et Guds barn i trængselstiden

Ugens vidnesbyrd, uge 4 2023. Åb 1.

Johannes’ Åbenbaring er en bog med mange billeder og symboler. Den kan være svær at forstå, men når du først begynder at dykke ned i budskabet i denne forunderlige bog, så bliver den for dig en trøstebog, ja den bliver det, som åbenbaring betyder: afsløring. Afsløring af alt det, som skal ske i verdenshistorien, men det, som bliver klarest, er budskabet om Jesus, Guds Lam og alt, hvad han er for sin menighed. Han har al magt, intet er ude af kontrol.

Johannes får åbenbaringen ude på øen Patmos, hvor han var forvist for sin tros skyld, ja for Jesu vidnesbyrds skyld (Åb 1,9). Kejseren på den tid brugte øen til kriminelle, og de kristne regnedes også for kriminelle – på grund af deres vidnesbyrd om Jesus.

Midt i dette fangenskab kommer ordet fra den treenige Gud til Johannes, et trøste-budskab. Johannes bliver hilst med nåde og fred fra ham, som er, som var, og som kommer (v.4). Sidder du i mørke og anfægtelse, så er der stor trøst i denne hilsen. Der er nåde for en synder, der er fred, som jo er Jesus selv. Og budskabet er fra den uforanderlige, som er, som var, og som kommer.

Det, som Johannes oplever, nemlig trængsel i denne verden, er det, som Jesus siger til sine disciple i sin afskedstale: ”Sådan har jeg talt til jer, for at I skal have fred i mig. I verden har I trængsler; men vær frimodige, jeg har overvundet verden” (Joh 16,33). Jesus kommer selv til Johannes. Den førstefødte af de døde er den opstandne frelser, en levende frelser, som tager sig af sit barn.

Johannes blev udsat for datidens hersker. Kejserens handling havde sendt ham i fangenskab. Ser vi på denne verden i dag, så møder vi mange konger, statsledere, politikere, som tror, de har al magt, og vi kan tænke: Hvor bærer det hen? I den situation må vi lytte til budskabet i Åbenbaringsbogen.

Midt i Johannes´ trængsler der ude på Patmos kommer Jesus til ham og siger, at det er ham, der hersker over jordens konger. Der er én, der har styr på alt, nemlig ham, som hersker over jordens konger. Intet, som rammer dig, Johannes, og dig, som læser, er ude af Jesu hænder. Han er den, som har alt under kontrol. Det vil du møde gennem hele Johannes’ Åbenbaring, at alt bæres med Guds mægtige ord. Selv om du, Johannes, er i fangenskab, så er du i min hånd. Du bæres af mig, for det er mig, Jesus, der hersker over Jordens konger.

Johannes får også det herlige ord, som står sidst i vers 5: ”Ham, som elsker os og har løst os fra vore synder med sit blod.”

Du, som læser her, får også en hilsen fra Jesus. Måske er du bundet i synd, fald og brist. Gang på gang er du kommet til kort i dit kristenliv. Måske er du sat til side, hvor livet gør ondt. Så må du høre, at Jesus ELSKER dig og HAR løst dig fra dine synder med sit blod, ja det er et budskab til alle, for der står jo: ”elsker os og har løst os med sit blod”.

Det er der, en kristen har fred midt i denne verden, hvad der end møder ham eller hende. I Jesus har du fred, og du er helt løst fra dine synder. I troen på dette budskab fra den levende frelser, som elsker dig med en evig kærlighed, har du fred og er helt løst fra dine synder. Ja Jesus har ofret alt for dig. Ved hans offer har du del i det evige liv. I ham har du fred, i ham er du løst fra synden.

Salig den, som hos Guds Lam
sig i denne sag betrygger,
salig den, som går til ham
og på nåden bygger!
For det ord er alle givet:
Den, som Sønnen har, har livet.

Udgivet af

Torben Skov Jensen

Torben Skov Jensen, industritekniker, bor på en landejendom uden for Tarm

Torben Skov Jensen

Torben Skov Jensen, industritekniker, bor på en landejendom uden for Tarm