Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Troens spørgsmål

Ugens vidnesbyrd, uge 23 2018. Joh 20,13.

De har flyttet min Herre, og jeg ved ikke hvor de har lagt ham (Joh 20,13b).

Kødet kan sagtens være glad uden Jesus, men det kan troen aldrig. Derfor læser vi hele fire gange, at Maria Magdalene græd (v.11.13.15). Ja, selvom hun endog blev tiltalt af to engle i hvide klæder, så blev hun ikke engang trøstet eller imponeret af det. Nej, Maria havde bare ét eneste spørgsmål: ”Hvor er min Jesus? Kan I sige mig det? Ellers har det ingen interesse.”

Maria afslører for os her et af troens vigtigste kendetegn: Den søger altid Jesus. Uden ham er troen ængstelig, bange og dybt anfægtet. For Jesus er selve troens indhold og fylde, og uden Jesus er alt bare tomhed. Hebræerbrevet beskriver så godt, hvad Jesus er for troen: ”… Jesus, troens banebryder og fuldender” (Hebr 12,2). Egentlig kan ”banebryder” også oversættes med ”forfatter.” Jesus er altså troens forfatter og fuldender i dit liv: Han skriver troen ind i dit hjerte og liv, og han fuldender din tro, så den intet mangler. For Jesus er alt.

Sådan var det for Maria Magdalene. Syv onde dæmoner havde Jesus befriet hende for, og nu fulgte hun ham; den stærkere, som havde revet hende ud af Satans gab (Luk 8,1-3; 11,22). Jesus var ikke bare hendes stærke befrier og frelser – han var hendes Herre. Et ord af hans mund var langt stærkere end al synd, død, sygdom og hele Satans åndehær. Det havde Maria erfaret, og nu opgav hun alt og fulgte ham. Alt, hvad Jesus sagde, var for hende trøst, hjælp, styrke, frelse og håb.

Men nu var Jesus væk. Hun kunne ikke finde ham.

Er det sådan, det er i dit liv nu? Du søger Jesus, men kan ikke finde ham? Han var ikke der, hvor du troede, han var?

Du skal vide, at Jesus ser dig, som han så Maria. Han ser din nød, dine tårer og hele din situation i dette øjeblik. Og han kommer hastigt til dig, som han hastigt kom til Maria. For den, som søger Jesus, skal ikke søge længe. Som han kaldte Maria ved navn, sådan kalder han også dig ved navn – og da må du svare som hende: ”Rabbuni” (det betyder Mester). Da fyldes din tro med et med glæde og trøst – for Jesus er kommet. Han var aldrig borte, men du så ham bare ikke. For du søgte ham der, hvor du mente, du ville finde ham, som Maria søgte Jesus i graven, der, hvor hun mente, han var.

Men se: Jesus er ikke i graven. Han er opstået, som han har sagt. Og nu ser du i Ordet, nu hører du hans røst – dér er Han. I det, ”han har sagt”. Og der kalder han dig ved navn (Matt 28,6).

Maria skulle nu ikke længere kun kende Jesus, som Menneske, men som den opstandne. Den rette ”Mester” i liv og lære, i død og opstandelse. Ham, som er steget op til min Fader og jeres Fader, til min Gud og jeres Gud (v. 17).

Bøn: Kære Jesus. Lær mig ikke at fokusere så meget på at få mere tro, men på at kende dig i alt det, du har sagt.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.