Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tro blot hvad Bibelen siger om Jesus

Ugens vidnesbyrd, uge 8 2018. Luk 15,2.

Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem (Luk 15,2).

Man må ofte skamme sig over sin egen vantro i mødet med sådanne ord, og samtidig glædes over Bibelens utrolige klarhed. For når jeg fristes eller falder, gennemgår svære lidelser eller har svigtet Jesus – da kan jeg ikke længere tro, at Jesus vil have med mig at gøre.

Da er det utroligt vigtigt, at du lader Gud om at belære dig om hans Søn, fremfor det du selv føler, kender og ser. Du må huske, at Gud aldrig spørger efter, hvad du forstår – men om du tror. Og du kan aldrig tro for meget på Jesus.

Det første, Gud vil lære dig om Jesus her, det er, at han tager imod syndere: ”Denne mand tager imod syndere”! Det betyder, at du må komme nøjagtig som det og den, du er og altid vil være – en synder. Du skal ikke først føle det rigtige, sejre over synden eller frigøre dig af dine fristelser. Nej, for Jesus tager imod syndere. Ikke for at dømme dem og trykke dem endnu længere ned i synden, men for at frelse og rense dem for deres synder, ved syndernes forladelse.

Sådan er Jesus. Han tager imod den dybest faldne for at løfte ham op af dyndet og gøre hans skridt faste. Ja, sådan er Jesus – han tager imod syndere. Han afviser dem ikke, men lukker sit forbarmende hjerte op for dem. Giver dem del i sig selv, sit legeme og blod. Iklæder dem sig selv i dåben – blot de vil tro ham.

Det næste, du bør mærke dig, er, at Jesus ikke bare tager imod syndere! Han spiser også sammen med dem. For han ønsker at være sammen med dem, ses sammen med dem og dele kår med dem.

I sig selv er dette jo uforståeligt og en dårskab for vores fornuft. Men sandhed er det, og troværdigt. Den mand, som er så højt hævet over os, aldeles syndfri, helt igennem god og hellig – HAN tager imod syndere og spiser sammen med dem! Ja han, som selv er Gud, han, for hvem selv englene skjuler deres ansigt – han bøjer sig ned og tager imod syndere! Tager imod toldere og skøger, opsøger de fortabte og vildfarne, ja enhver synder.

Og, som sagt; ikke nok med alt det! Jesus tager ikke bare imod disse mennesker – han spiser sammen med dem. For han vil være sammen med dem, ses sammen med dem og dele kår med dem.

Lad i dag Lukas’ skønne prædiken definere hvem og hvordan Jesus er for dig. Blæs på din værdighed og din tilstand – for det er syndere, Jesus tager imod, det er dem, han vil være sammen med og frelse. For den selvretfærdige og hykleren har ikke behov for at komme til Jesus, det har kun synderen. For han har behov for en frelser og forløser fra synden.

Esajas skriver så herligt om, hvordan Gud frasiger sig al betaling for frelsen: Kom, alle I, der tørster, kom og få vand! Kom, I, der ingen penge har! Køb korn, og spis! Kom og køb korn uden penge, vin og mælk uden betaling! (…) Hør dog på mig, så skal I spise godt og svælge i fede retter. Vend øret til mig, og kom, hør på mig, så skal I leve! (Es 55,1-3).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.