Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Syndens tunge byrder

Ugens vidnesbyrd, uge 32 2019. Sl 65,3-4

Til dig kommer alle mennesker for deres synders skyld; vore overtrædelser er for tunge for os, men du tilgiver dem (Sl 65,3b-4).

Kong David viser sig her som en benådet sjælesørger. Han har virkelig noget at sige til en træt og anfægtet synder. Sande og trøsterige nådeord fra Guds mund.

David kendte til syndens tunge byrde og skyld i samvittigheden. Og han kendte Gud, og han blev aldrig færdig med at komme til Herren for at få sine synder forladt.

Han kendte fra sit eget liv hvad der får alle mennesker til at komme til Gud, nemlig ”deres synders skyld”.

For synd og skyld tynger.

Om det er synd, du nyligt har begået mod Gud eller mennesker, eller det er synder, som du troede, du havde aflagt og bekendt, men som bliver ved at komme tilbage med fornyet kraft – uanset hvad – det tynger, det plager og trætter dit trosliv med Herren.

Alt dette kender den ugudelige og de falske ikke til, for de mærker ikke Guds vrede i deres samvittighed, men lever i stor selvsikkerhed. Men den derimod, der som David tror og frygter Gud – han føler desværre ofte mere synden, end han føler forladelsen. Ja, han kender Guds vrede mere end Guds nåde. Det lærer David os her.

David bortforklarer eller psykologiserer ikke synd og skyld. Nej, han gør tværtimod det eneste rette. Han erkender sandheden og viser vejen frem til en hel og fuld befrielse fra al synd og skyld, nemlig syndernes forladelse hos Gud.

Og det gør han ikke ved en så og så stor angerfølelse eller ved nogen oplevelse eller følelse – men ved at komme. Komme til Gud med sine synder og overtrædelser.

Hvorfor? Fordi de tynger dig, svarer Bibelen.

Har du været hos Jesus i dag? For til ham kommer alle mennesker med deres overtrædelser. Derfor må du også komme til Jesus, som gerne tilgiver, trøster og læger din sjæl. Og du må altid komme. For det giver vished, det giver styrke og fred med Gud, at jeg må komme til ham på Ordets grund, med alle mine synder – altid – og få dem forladt af bare nåde.

Det er ikke din holden fast ved Jesus der frelser dig; det er Kristus. Det er ikke din glæde i Jesus der frelser dig; det er Kristus.

Og det er end ikke din tro på Jesus, for troen er blot et redskab; det er alene Kristi blod og Kristi fortjeneste, som frelser dig.”

(Charles Haddon Spurgeon).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.