Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Som et æbletræ

Ugens vidnesbyrd, uge 17 2017. Højs 2,3-4.

Som et æbletræ blandt skovens træer er min elskede blandt unge mænd. I Hans skygge elsker jeg at sidde, Hans frugt er sød for min gane (…) på skiltet over mig står der: Kærlighed” (Højs 2,3-4).

Går man ud i en skov, så regner man vel ikke med at finde et æbletræ? Nåle og løvtræer måske, men – et æbletræ? Det hører jo oftest hjemme i haver og plantager.

Alligevel er det, hvad pigen her siger om sin elskede. Han er som et æbletræ blandt skovens træer. Han er anderledes. Han skiller sig nemlig klart ud – for Han bærer frugt. Og den har hun smagt, siger hun: ”Hans frugt er sød for min gane.”

Hvilket stærkt billede på Kristus og hans brud møder os ikke her i Højsangen! For: ”Skriften vidner om mig”, sagde Jesus til de skriftkloge (Joh 5,39).

Æbletræet står i skoven. Han er ikke hegnet ind eller utilgængelig for pigen, men midt iblandt de andre træer fandt hun ham. Og ingen lov kan forbyde hende at spise dets frugt.

Nøjagtigt sådan er det med Kristus, Livets træ. Han er ikke at finde blandt engle eller denne verdens vise. Men Jesus er at finde for enhver, som søger Ham af hjertet. Midt blandt alle andre fandt hyrderne og vismændene Ham, i krybben, i Betlehem. Midt blandt syndere og fortabte. Der elsker Jesus at være, og der bærer han sød frugt til retfærdighed, frelse, liv og helliggørelse.

I vor tids store skov af ”kristendom”, kan det ofte være svært at finde æbletræet – Jesus. I vækkelsestider kendte mange vejen til Jesus, men i dag er ”de gamle stier” groet til (jf. Jer 6,16). Og mange falske kristus’er praler af sød frugt – men uden liv og sandhed. De bærer tjørn og tidsel, til skade for mennesker og Gud. Fordi de ikke bærer frugt, skal de til sidst kastes bort og brændes.

Pigen giver udtryk for, at hun ”elsker at sidde i Hans skygge.” Dette vidner for os om hvilen i evangeliet, i syndernes forladelse, hos Jesus. For pigen sidder ikke i syndens og dødens skygge, men i hendes elskedes skygge. Hos Ham kan hun være tryg. Hos Ham er hun nemlig elsket! For som hun siger: ”På skiltet over mig står der: Kærlighed.”

Ja, ligesom æbletræet giver pigen skygge og ly mod solens brændende hede, sådan giver Jesus også ly og frelse fra lovens dom for din samvittighed. Det er, som salmisten bekræfter det i Salme 91,1-2: ”Den, der sidder i den Højestes skjul, har sin bolig i den Almægtiges skygge; han kan sige om Herren: ‘Min tilflugt og min borg, min Gud, som jeg stoler på.’”

Er du kold og stiv i dit hjerte over for Jesus? Føler du dig uværdig og modløs over for Gud og livet som kristen? Mangler du frugt? Åh, da er det tid, at du gør som pigen og bruden her i Højsangen! Sætter dig i Jesu skygge og skjul, som du har det. Lader dit hjerte nyde frugten fra Ham, som er frelse og syndernes forladelse for dig! Takker for Hans kærlighed fra oven, som står skrevet på Guds skilt over dig. Du er elsket, og ingen lov kan forbyde dig at være elsket af Jesus.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.