Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Se mod Himlen!

Ugens vidnesbyrd, uge 32 2022. Sl 123.

Jeg skal ikke kunne tale for jer, der læser dette, men for min egen del må jeg sige, at jeg i enestående grad er bundet til det jordiske.

Hvad gør salmens forfatter?

“Jeg løfter mine øjne til dig,
du som bor i himlen.” (v.1)

Hvor har vi meget at lære af David og de øvrige forfattere til Salmernes Bog! Og hvor står vi langt tilbage i forhold til tidligere tiders kristne og deres syn for det evige og uforgængelige. Ja, spørgsmålet er, om vi i vores tid har noget større behov end at få vores øjne, sind, tanker og opmærksomhed rettet mod det evige? For når man får sit blik rettet mod det evige, bliver man jo klar over, hvor alvorligt det er, om man er rede til at møde Gud.

Salmeforfatteren løfter sine øjne. Han løfter sit ansigt og sit sind mod Himlen. For han ved, at det er Himlen, det gælder. Han ved, at hans fred er i Himlen, og at Satan “selvom han er grum og bitter, ej den kan skade med sin argelist” (fra sangen “Jeg har en ven så tro, så mild, så yndig”, SOS 367). Han ved, at der findes noget i Himlen, som hverken Satan eller nogen anden skabning kan tage fra ham, nemlig Jesus. Jesus sidder i Himlen! Han, der er vores fred (Ef 2,14), sidder ved Guds højre side.

Min fred sidder i Himlen!

Har du tænkt over det? Og endnu vigtigere: Har Gud åbenbaret denne virkelighed for dit hjerte?

Føler du fred i dit hjerte? Føler du, at du er et Guds barn?

Nu skal jeg sige noget til dig og mig: Kære ven. Det er fløjtende ligegyldigt, hvad du og jeg føler, det er helt og aldeles ligegyldigt, hvad du og jeg oplever eller ikke oplever – i hvert fald hvad angår frelsen og det at have fred med Gud! Når du har en Frelser i Himlen, som helt og fuldt er din fred, hvad er det så, du går og er så nedtrykt og mismodig over?

Min ven, du, som er blevet født på ny ved Den Hellige Ånd og er blevet et Guds barn – hør dette vers: “Da vi nu er blevet gjort retfærdige af tro, har vi fred med Gud ved vor Herre Jesus Kristus.” (Rom 5,1)

Han, ved hvem du er retfærdiggjort, er i Himlen. Han, ved hvem du har fred med Gud, er i Himlen. Hvad er da mere naturligt end at løfte vores øjne mod Himlen og lovsynge, takke og ære vores fred – Jesus! – som har købt os til Gud med sit blod! (Åb 5,9).

I sommerugerne vil “Ugens vidnesbyrd” bestå af andagter fra den nye bog “Jesus er Guds Ord” af Filip Hjorth Kofod. Læs mere om bogen her. 

Udgivet af

Filip Kofod

Filip Kofod, København, taxachauffør.

Filip Kofod

Filip Kofod, København, taxachauffør.