Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Se, han kommer med skyerne

Andagt til 2. søndag i advent. Åb 1,7.

Guds ord lukker op for fremtiden! Det er kun Guds ord, der kan vise dig vejen til Himlen. Det må lede os gennem hele vores liv. Spørgsmålet bliver da for dig og mig: Lader vi os lede af Guds ord? Er Guds ord din og min ledestjerne (vejviser)?

Se, han kommer med skyerne, og hvert øje skal se ham, også de, som har gennemboret ham; og alle jordens folkestammer skal jamre over ham. Ja, amen (Åb 1,7).

Midt i verden. Midt i al nød, elendighed og gudløshed, står Guds ord som en vejviser. Det er alt, hvad du har at klynge dig til. I Guds ord kan du suge næring til dig. Her kan du hente fornyelse og styrke.

Der står i vor Bibel, at alt andet skal forgå, men Guds ord skal ingenlunde forgå. Kan det ikke tænde jubel og lovsang i hjertet? Hvad gør det så, om alt andet vakler? Guds ord består!

Lad os samle os skatte i Himlen, hvor hverken møl eller rust fortærer. Hvad gavner det os, om vi vinder hele verden, men må bøde med vores sjæl?

Bibelen taler i Lukasevangeliet kapitel 12 om en rig bonde, der havde nok i alt det gods, han havde samlet sig. Men Gud sagde til ham: ”Din tåbe, i nat kræves dit liv af dig.”

Hvad gavnede alt hans gods da? Intet! For det skulle han forlade alt sammen.

I verset fra Åbenbaringsbogen, står der, at Jesus kommer igen for at hente sin brud.

Og i Lukasevangeliet kapitel 17 står der: ”Som det var i Noas dage, sådan skal det også være i menneskesønnens dage: De spiste og drak, giftede sig og blev bortgiftet, lige til den dag Noa gik ind i arken, og syndfloden kom og udslettede dem alle.”

Men de ænsede ikke Gud! Er det ikke det vi møder i dag? De fleste vil ikke bøje sig for Jesus.

Men når Jesus kommer, skal alle se ham og bøje knæ for ham – men da er det for sent at søge ham. Da vil enhver, der ikke lever sit liv med Jesus her i tiden gå evigt fortabt, for Gud vil selv lukke døren i.

I Noas dage levede de fleste uden Gud, de ville ikke bøje sig for ham. Men syndfloden kom og rev dem alle bort. Da Gud lukkede døren ind til arken, var det for sent at angre.

Tidens tegn begynder at vise sig for os i dag. Jesu genkomst nærmer sig med hastige skridt. De fleste lever, som de selv vil. Advarselsrøsten fra Gud vil mange ikke høre.

Jesus sagde til sine disciple: ”Våg og bed, for at I ikke skal falde i fristelse.”

Det siger Jesus også til os i dag. Våg og bed!

Har du taget Gud på hans ord og fået lov til at tro på Jesus, som din Frelser? Da får du lov til at komme med til festmåltidet Himlen. Det bedste er, at Jesus selv vil være der – og da skal du for evigt se Ham og være sammen med Ham.

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.