Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Sand kristen kærlighed

Om forskellen mellem den kærlighed, vores egen natur kan præstere og den kærlighed, der fødes af Guds Ånd. Om at være sandheden tro i kærlighed.

Kærligheden er de kristne dyders dronning. Den er en hellig drift i os, som bliver givet til os, når vi bliver født på ny. Den er Guds egen kærlighed, udgydt i vore hjerter ved Helligånden.

Sand åndelig kærlighed er karakteriseret ved sagtmodighed og venlighed, men den overgår langt kødets høflighed og imødekommenhed.

Vi må være påpasselige med at sammenblande menneskelig sentimentalitet, kødelig elskværdighed og venlighed med sand åndelig kærlighed. Den kærlighed, Gud påbyder, først til Ham selv og derefter til andre, er ikke menneskelig kærlighed. Det er ikke den overbærende, egoistiske kærlighed som er i os af naturen.

Hvis vi overbærende tillader vores børn at vokse op med liden eller ingen bibelsk opdragelse, så står der tydeligt i Ordsprogenes bog, at vi ikke elsker dem, uanset den menneskelige sentimentalitet og hengivenhed vi kan føle over for dem. Kærlighed er ikke en sentimental forkælelse af hinanden, hvor vi tager let på Herrens vilje og vej for os som beskrevet i Guds ord. At dække over nogens forseelser for at holde os gode venner med dem er ikke åndelig kærlighed.

Den kristne kærligheds sande natur er et retfærdigt princip, som søger andres højeste gode. Den er et stærkt ønske om at virke for deres sande vel.

Kærlighedens udøvelse skal være i nøje overensstemmelse med Guds åbenbarede vilje. Vi skal elske i sandhed. Kærlighed blandt brødrene er langt mere end et hyggeligt og behageligt fællesskab, hvor synspunkterne er de samme. Vi elsker brødrene for, hvad vi ser af Kristus i dem, elsker dem for Kristi skyld.

Herren Jesus er selv vort eksempel. Han var ikke bare hensynsfuld, venlig, selvopofrende og tålmodig, men Han irettesatte også sin mor, brugte en pisk i Templet, udskældte strengt sine tvivlende disciple, og fordømte hyklere.

Sand åndelig kærlighed er frem for alt tro over for Gud og kompromisløs over for alt, hvad der er ondt. Vi kan ikke sige ”fred og ingen fare”, når der i virkeligheden er åndeligt forfald og ødelæggelse!

Det er meget svært at udøve sand åndelig kærlighed, fordi det ikke er vor naturlige kærlighed. Af natur ville vi hellere elske sentimentalt og fremkalde gode følelser.

Mange gange bliver sand kærlighed heller ikke modtaget i kærlighed, men bliver hadet, sådan som farisæerne hadede den. Vi må bede om, at Gud vil fylde os med Hans kærlighed og sætte os i stand til at bringe den i anvendelse uden forstillelse over for alle mennesker.

Oversættelse: Gert Gravgaard


Artiklen er oversat med tilladelse fra pbministries.org.

Nyt Liv står inde for det åndelige indhold af alle artikler, som anvendes på nytliv.dk. Spørgsmål og kommentarer kan rettes til webmaster@nytliv.dk.

Udgivet af

Arthur W. Pink

Arthur W. Pink (1886-1952) var bibellærer i England.

Arthur W. Pink

Arthur W. Pink (1886-1952) var bibellærer i England.