Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Sådan skal du se på dig selv

Rom 6,11. Om hvor Gud ønsker at rette dit blik hen, når du kæmper med synd og nederlag.

Sådan skal også I se på jer selv: I er døde for synden, men levende for Gud i Kristus Jesus (Rom 6,11).

Når jeg ser på mig selv, kan det som udgangspunkt se godt nok ud. Jeg passer mit studie, jeg har en ren straffeattest og betaler min skat. Ja, jeg synes da også ofte, jeg gør gode ting for andre mennesker.

Jeg skal imidlertid ikke se på mig selv særlig længe, før der begynder at dukke nogle mindre pæne ting op. Tanker, ord og handlinger, som jeg helst vil holde for mig selv. Ja, når jeg begynder at se rigtig efter, kan jeg finde mange eksempler på det, som Bibelen kalder synd; det ved mig, som skiller mig fra Gud.

Derfor er det så underligt, at Paulus skriver, at vi skal se på os selv som døde for synden. Synden virker nu ellers ret levende! Ja, jo mere jeg ser på den og fokuserer på den, jo mere levende synes jeg, den bliver!

Så er det befriende, at verset slutter med ”i Kristus Jesus”.

Verset er dermed en opmuntring til at se på og fokusere på den, jeg er i Jesus.

Ved troen på ham er jeg nemlig forenet med ham, så at det, der gælder for ham, gælder for mig. På korset betalte han med sit blod prisen for synden, og nu lever han efter sin opstandelse og himmelfart for Gud. Ved troen på ham gælder det for mig! Min synd er opslugt og udslettet af Jesu blod, og jeg lever med Gud som min kærlige far.

Verset er derfor ikke en opfordring til at se på mig selv og grave alt det dårlige frem, som jeg bør ændre på og arbejde med. Nej, i stedet opfordres jeg til at rette mit blik mod det, som gælder for mig ved troens forening med Jesus.

Også når alle de forkerte tanker og handlinger plager mig, og jeg ikke kan blive fri fra dem. Ja, netop dér må jeg rette mit blik mod min virkelighed i Jesus og sige til mig selv, at selvom synden opleves levende i mig, så er jeg i ham død i forhold til synden, men levende for Gud.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 2-2015. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Jesper Aagaard

Jesper Aagaard, Årøsund, ph.d.-studerende ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet.

Jesper Aagaard

Jesper Aagaard, Årøsund, ph.d.-studerende ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet.