Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Rige på alt

Ugens vidnesbyrd, uge 48 2017. 1 Kor 1,5.

For i ham er I blevet rige på alt (1 Kor 1,5).

Er du rig? Du har i hvert fald lyst til at være det. Rig på penge, ære og magt. Og måske ejer du også meget; men er du rig?

Der findes mennesker, der ikke tør blive kristne, for de frygter at lide økonomisk tab derved.

Men nu kommer ordet her med den store påstand, at en kristen i Kristus er blevet gjort rig på alt.

Kan det være sandt?

Det ser ikke ligefrem sådan ud. Er en kristen da ikke netop kaldet til give afkald på alt?

I en sang udtrykkes det sådan:

Alting jeg gav ham, alting jeg vandt.
Evighedsdagen herlig oprandt.

Enhver kristen kan synge med på denne sang. Du har set din egen åndelige fattigdom, og så er du gået til Jesus Kristus. Han tog din synd og gav dig sig selv. Han ejer al magt i himmel og på jord. Han sidder ved den Almægtiges højre hånd og styrer alt ved sit ord. Hans øje følger dem, der tror på ham, og han kender deres behov. Hvis du har brug for solskin, lader han solen skinne. Hvis du har brug for regn, lader han det regne. Hvis han ser, at verden er ved at få magt over dig, sender han trængsel og løser dig derved fra de bånd, der binder. Bliver du frygtsom og bange, fylder han dig med fred og lykke.

Sådan binder han dig til sin person og lærer dig, at livets rigdom består i at eje ham. Og så er det ham, der har taget ansvaret for livet, og som giver dig den rigdom, du behøver.

Hvis forstanden ind imellem protesterer, og du føler dig elendig og fattig, må du stole på, at Jesus kender vejen til rigdommens land. Efterhånden lærer du også at forstå, at rigdommen ligger i Jesu person, og at gaverne altid er gode, når de kommer fra ham.

Derfor er det forunderligt at være Guds barn og Kristi medarving.

 


Nyt Livs Forlag udgiver snart andagtsbogen “I kongens nærhed”. Det er en andagtsbog, der leder os igennem Det Nye Testamente på et år. Tormod Vågens andagter er præget af bibelglæde og vidner dag for dag om, hvor godt det er at leve med Jesus. Der er en frimodig og myndig tone i Tormod Vågens forkyndelse og vidnesbyrd, som vi savner i dag. Der er en hellig alvor – og en jublende glæde. Der er et klokkeklart og konkret kald til efterfølgelse – og samtidig vil stykkerne lede os hen til hvilen i Jesu fuldbragte værk, så vi kommer til at elske vores frelser og ven. 

I november måned vil “ugens vidnesbyrd” på nytliv.dk være smagsprøver fra den kommende andagtsbog. Følg med på hjemmesiden og få besked om, når bogen er kommet fra trykken. Bogen kan også forudbestilles ved henvendelse til Nyt Livs Forlag på e-mail svag@info.dk eller tlf. 23 41 55 91. Prisen er 249 kr for 366 andagter.

NB: Vi har tidligere annonceret, at andagtsbogen blev trykt i december i god tid før jul. Vi kan desværre ikke garantere, at bogen bliver færdig til jul, men vi arbejder på at få bogen ud hurtigst muligt. Hvis du har spørgsmål ang. udgivelsen, kan du skrive til webmaster@nytliv.dk. 

Udgivet af

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.