Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nu forstår jeg det!

Ugens vidnesbyrd, uge 28 2019. ApG 10,34-35.

Nu forstår jeg, at Gud ikke gør forskel på nogen, men at han i et hvilket som helst folk tager imod den, der frygter ham og øver retfærdighed (ApG 10,34-35).

Mange, som læser “ugens vidnesbyrd”, er opvokset i et kristent hjem. Man er opdraget til at komme i søndagsskole/børnekreds, junior- og ungdomsarbejde. Noget, vi ikke må underkende værdien af.

Måske føler du ikke nogen glæde ved at læse “ugens vidnesbyrd” eller Guds ord? Du kan ikke takke for, at Jesus døde for dig. Hvad mangler du?

Den loviske kristendom stjæler glæden over at være frelst af nåde alene! Loven giver ikke åndeligt liv.

Mange er opdraget med det formål, at man skal aflægge de værste unoder som for eksempel ikke at bande eller stjæle og så vise sig pænt udadtil.

Men det er ikke nok at leve kristeligt. Det er ikke nok at have stamtavlerne i orden. Det er ikke nok at sige noget fra Bibelen eller synge kristne sange.

Du må ind i lyset, hvor synden og det bedrageriske hjerte afsløres. Inde i lyset er Jesus med sin frelse!

Må Gud få lov til at komme til med lyset. Åbne vore øjne, så vi ser det mørke, som vi er i, så lyset kan lede os hen til Jesus.

Der er én vej, du må gå alene, du, som ikke kender Jesus. Det er igennem omvendelsens trange port. Hver ny generation må selv gå igennem omvendelsens og den nye fødsels trange port jf. Matthæusevangeliet 7,13-14.

Bed Jesus om, at det må ske:”Omvend mig, så bliver jeg omvendt, thi du er Herren mig Gud” (Jer 31,18, gl. oversættelse).

Jeg er taknemmelig for, at Gud kaldte nogen til at prædike Guds ord, så jeg blev standset i mine unge år! Der var nogen, som var klar over, at også unge fra kristne hjem måtte møde kaldet til omvendelse.

Evangeliet åbnede mit hjertes øjne en sommerdag i 1981. Det er jeg Gud taknemmelig for! Nu blev det, jeg havde hørt i min barndom og ungdom, pludselig klart og levende for mig. Jeg var født på ny.

Jeg kunne sige med ordene ovenfor: “NU forstår jeg, at Gud ikke gør forskel på nogen.” NU forstår jeg og tror sandheden i ordene fra 1 Joh 2,1-2:

Hvis nogen synder, har vi en talsmand hos Faderen, Jesus Kristus, den retfærdige, han er et sonoffer for vore synder, og ikke blot for vore, men for hele verdens synder.”

Ikke blot for vore, men for hele verdens synder – mine synder – mine synder – mine synder! Det var som at træde ind i en hel ny verden. Jeg havde læst og hørt det så mange gange, men nu så jeg, at det var for mig.

Sker det ikke for næste generation, at de bliver født på ny, så går det, som flere unge gør i dag; de vender sig bort fra kristendommen.

Lad os bede om vækkelse for næste generation.

Udgivet af

Thomas Beck

Thomas Beck, viceskoleleder, Esbjerg

Thomas Beck

Thomas Beck, viceskoleleder, Esbjerg