Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nådens trone

Hebr 4,16. Om hvem der må komme til Jesus og få nåde.

Lad os altså med frimodighed træde frem for nådens trone, for at vi kan få barmhjertighed og finde nåde til hjælp i rette tid (Hebræerbrevet kapitel 4, vers 16).

Hvem er nådens trone oprejst for?

Den er oprejst for dem, der har brug for nåde; dem, der har en så dårlig sag, at de ikke kan hjælpes af noget andet. Den er for syndere, for de fortabte, de hjælpeløse, de værdiløse; dem, som ikke kan gøre noget. Den er for dem, der ikke har nogen fortjeneste eller noget at betale med.

Den er for dem, der ikke har nogen anbefaling; dem, der er fuldstændigt blottede for alle kvalifikationer, og som ikke kan pege på én eneste god ting hos sig selv, fordi “hovedet er ét stort sår, hjertet er blevet sygt” (Esajas’ Bog kapitel 1, vers 5). Den er for dem, der aldrig kan nærme sig nogen anden trone. Dem, som ikke et øjeblik ville blive lyttet til noget andet sted. De ville blive drevet bort fra en trone, der har med fortjeneste, retfærdighed eller dom at gøre. Men de er velkomne til nådens trone!

Det er den rigtige plads for dem. Den er udtrykkeligt oprettet for nogle som dem. Havde de nogen fortjeneste, kunne gå til fortjenestens trone. Havde de nogen retfærdighed, kunne de gå til retfærdighedens trone. Havde de noget håb om et vellykket selvforsvar, kunne de gå til dommens trone.

Men da de ser, at de er fuldstændigt blottet for alt dette – hvilket andet sted kan de da gå til end en trone, der byder den velkommen, som ellers er forkastet overalt? En trone, der ikke spørger efter noget andet end elendighed og synd.

Denne trone er ikke for dem, der har noget, men for dem, der ingenting har. Og det er lige præcis det, at de ikke har noget, der gør dem velkomne her. Hvem er det, der går til lægen? Ikke de raske, men de syge. Hvem er sygehusene oprettet for? For de syge. Det er deres sygdom, der gør dem velkomne der. Jo værre deres sygdom er, jo bedre passer sygehuset for dem. Og jo bedre passer de til at være der. Det er deres trang til helbredelse, der gør, at de må være der.

Husk det: Det er vores trang til nåde, der gør, at vi passer ved nådens trone!


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 3-2019. Hele bladet kan læses her.


Klik her, hvis du ønsker stykket printet som en traktat til uddeling.

Udgivet af

Horatius Bonar

Horatius Bonar (1808-1889), skotsk præst og salmedigter.

Horatius Bonar

Horatius Bonar (1808-1889), skotsk præst og salmedigter.