Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nåde over nåde

Ugens vidnesbyrd, uge 15 2020. Joh 1,16.

Et af mine yndlingsvers fra Bibelen er dette: Af hans fylde har vi alle modtaget, og det nåde og nåde (Joh 1,16). For det er nåde over nåde at modtage Herren selv. Den, der tror, må eje Jesus Kristus, vor herre og frelser, i hele hans fylde. Hvad består hans fylde så af? Det kan vi også læse i Johannesevangeliets første kapitel. Den består i en herlighed, der er fuld af nåde og sandhed. Jesus er Lyset, han er Livet, han er Guds søn og Guds lam, der bærer verdens synd! Dét er en herlighed, så fuld af nåde og sandhed, at vi ikke begriber det.

Men der står virkelig: Vi har alle modtaget af hans fylde! Alt det, Jesus er, har vi modtaget. Vi modtog det, da Jesus gav sig selv til os fuldt og helt på Golgata – da han led døden for os, tog straffen for vores synd og byttede plads med os. Ja, da fik vi alt hans, og han fik alt vort: vor synd og vor straf.

Det forstår jeg ikke, slet ikke. Men jeg erfarer et lille glimt af det igen og igen, når Gud i sin nåde i Ordet fortæller mig, at Jesus er min, og at jeg intet skal gøre – blot tro og tage imod!

I det næste kapitel i Johannesevangeliet hører vi om brylluppet i Kana, hvor Jesus gjorde vand til vin. Jeg læste for nylig en kommentar hertil, som åbnede mine øjne for noget nyt i denne beretning; pludselig slap vinen op, og der var ingen, der kunne gøre noget for at redde situationen. Da havde de brug for at gøre, som Jesus sagde! Jesus sagde – med sine levendegørende og virkende ord, at de skulle fylde karene med vand (Joh 2,7), og så blev de tomme stenkar (Joh 2,6) fyldt med vand, der forvandledes til vin. De kolde, tomme stenkar blev fyldt med vin – ved Jesu ord. Det gik fra tomhed til fylde. Sådan går det altid, når Jesus møder synderen.

Jeg kæmper mange nyttesløse kampe med frustrationer over min synd; min mangelfuldhed som mor og hustru, min egoisme, mine svigt, min manglende bøn og bibellæsning og meget andet. Alligevel kommer Jesus til mig, som det tomme stenkar, jeg er – der hvor jeg mindst har fortjent det og intet kan give tilbage, intet kan gøre – og så skænker han mig af sin fylde! Han giver mig sin tilgivelse og et lille syn for noget af alt det, jeg har fået i Ham. Ja, igen og igen kommer Jesus til mig. Jeg, som burde komme til ham, men ikke gør det, får lov til at erfare, at Han kommer til mig. Det er NÅDE OVER NÅDE!

Så bliver det så sandt, som jeg også fik lov til at blive mindet om i en prædiken: “Synden kan ikke hindre Lyset i at skinne!” Alt det, jeg er – synd på synd – kan ikke hindre Jesus i at skinne ind i mit liv og give mig af hans fylde: Det er NÅDE OVER NÅDE!

Udgivet af

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, hjemmegående.

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, hjemmegående.