Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Livets bog - Lammets bog

Ugens vidnesbyrd, uge 1 2016. Åb 21,27.

For nyligt blev jeg mindet om livets bog i en gennemgang af Johannes’ Åbenbaring af Frank Jacobsen. Under en af disse bibeltimer stod det klart for mig, hvor livsvigtigt, stort og frisættende det er at være indskrevet i livets bog. Det gik endnu engang op for mig, hvis bog, det er, og samtidigt blev det tydeligt for mig, at der findes andre bøger, som står i modsætning til livets bog.

“Og jeg så de døde, både store og små, stå foran tronen, og bøger blev åbnet, og en anden bog blev åbnet, det er livets bog, og de døde blev dømt efter deres gerninger ifølge det, der stod skrevet i bøgerne (…) Og hvis nogen ikke fandtes indskrevet i livets bog, blev han styrtet i ildsøen” (Åb 20,12-15).

Gennem de seneste år, hvor jeg er blevet hustru, mor og lærer, er synden i mit liv blevet mere og mere synlig og mærkbar. Kampene mod og smerterne over synden tager til, som tiden går. I erkendelsen af fx mine svigt, min egoisme og utålmodighed, bliver jeg i perioder så indadskuende og frustreret, at det kan tage modet fra mig. Jeg ser ingen forbedringer, og jeg kan ikke gennemskue, hvordan det skal blive bedre!

På disse tidspunkter kigger jeg i “min egen bog”, leder efter noget, der viser, at jeg er en kristen, der lever med Jesus, men ser bare synd. Da har jeg på ny så uendeligt meget brug for at høre, at det ikke handler om mig – at når jeg er i Jesus og han i jeg, da har mine egne gerninger og ugerninger ingen betydning for, hvordan jeg skal dømmes på den yderste dag.

I en sådan periode viste Jesus mig, at jeg ved hans nåde får lov at være indskrevet i livets bog, som er Lammets bog:

“Men intet vanhelligt kommer derind, og det gør heller ingen, der øver afskyelighed og løgn, men kun de, der står indskrevet i livets bog, Lammets bog” (Åb 21,27).

Lammets bog, Jesu liv og gerning, død og opstandelse, må jeg må virkelig få lov at være skjult i. Da er min egen bog ikke med i beregningen, når jeg skal stå for dommen, for da er jeg indskrevet i Lammets bog og skjult i Kristi gerninger.

Skulle jeg række min egen bog frem, måtte Gud dømme mig efter mine egne gerninger, og da gik jeg fortabt. Men tænkt, hvilket evangelium, at vi er sat fri fra synden og fra os selv! Jeg må se på Jesus og skjule mig i ham – og i det fuldkomne liv, han har levet.

Og da har jeg et håb om at gå over fra døden til livet! “Sandelig, sandelig siger jeg jer: Den, der hører mit ord og tror ham, som har sendt mig, har evigt liv og kommer ikke for dommen, men er gået over fra døden til livet” (Joh 5,24).

Udgivet af

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.