Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Lever du fredeligt med synden?

1 Joh 3,9. Om hvorfor du som kristen må leve i kamp mod synden - hvis du ikke gør det, er det en afsløring af, at du slet ikke hører Jesus til.

Enhver, som er født af Gud, gør ikke synd; for Guds sæd bliver i ham, og han kan ikke synde, fordi han er født af Gud (1 Joh 3,9).

Hvad nu – skal du klare at leve uden synd for at være en kristen?

Nej – du skal ikke noget som helst for at være en kristen. Nåden er for dig, som ikke magter at holde mål. En kristen er du, som har opgivet at blive god nok selv, og som ikke ved om andet, der kan frelse dig, end helt uforskyldt at få lov til at være et Guds barn på grund af Jesus. Du skal ikke klare at leve uden synd for at blive og være et Guds barn!

Er dét ikke for frit? Er dét ikke bare at give en nåde, som slår døren op på vid gab for synden? Nej!

Hvis du ved troen på Jesus er blevet et Guds barn, så er der et indre åndeligt skel mellem dig og dem, som ikke er Guds børn. I tænker forskelligt. Jeres interesser er ikke de samme. Der er ting, du elsker, som de foragter, og du hader ting, som de elsker.

Ved troen på Jesus får du nemlig del i en ny natur. Og det betyder, at en ny lyst og en ny trang er født ind i dig ved siden af den gamle.

En kristen er et menneske, som snubler og falder i synd. En kristen kan endog falde dybt i synd. Men en kristen er et menneske, som lever i livsfællesskab med Jesus. Når en kristen synder, så er det med dette nye i hjertet.

I livsfællesskabet med Jesus glædes du over, at synden ikke tilregnes dig. Men falder du i synd, så gør det ondt. Synden bliver en smerte i dit liv med Jesus. Du får del i Jesu had til synden.

En kristen har stadig den gamle natur, som ønsker at leve videre i synden. Men den nye natur, som er født ind i en kristen ved siden af den gamle natur, ønsker, at du lever Jesus nær.

Nogle tåler ikke Jesu nærhed, fordi de vil frede den gamle naturs lyst til at synde, og så glider de dermed selv ud på afstand af Jesus og væk fra ham.

Du er ikke en kristen ved at holde loven og lade være med at synde – men vil du ikke holde Guds lov, og vil du leve dit liv i overensstemmelse med synden og syndens væsen, så bliver du ikke frelst. Ikke på grund af, at du synder og ikke holder loven. Men dette liv, som du lever i fred og ro med synden, afslører bare, at du slet ikke hører Jesus til!

Du er ikke bundet til at holde loven for at være en kristen. Men der er noget andet, som du er bundet sammen med, og som du ikke kan skilles fra, så længe du er et Guds barn – og det er en ny natur med had til synden, som du får del i ved troen på Jesus.

Derfor kan en kristen ikke bare indrette sig i syndens liv. Synden bliver en smerte for ham med denne nye natur i hjertet.

Er du en kristen, så er det en umulighed at leve i fredelig sameksistens med synden. Du kan ikke både leve i evangeliet og leve i dine synder.

Du, som bekender dig som kristen: Lever du med Jesus, eller lever du fredeligt med din synd?


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2017. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.