Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Længes du efter Herren?

Ugens vidnesbyrd, uge 3 2021. 2 Kor 5,1-2.

Vi ved nemlig, at hvis det telt, som er vort hus på jorden, brydes ned, så har vi en bygning fra Gud, et hus, der ikke er bygget med hænder, men er evigt, i himlene. For mens vi er her, sukker vi af længsel efter at iklædes den bolig, vi har fra himlen (2 Kor 5,1-2).

Der er mange slags længsel.

Jeg husker tydeligt, at jeg som barn havde en voldsom længsel efter at gæsterne skulle komme, når det var min fødselsdag. For det første er jeg glad for selskab, men gaverne husker jeg, var særligt spændende. Ofte kunne denne længsel næsten gøre mig syg.

Senere i livet har der været mange længsler: længsel efter at blive gift og stifte familie, længsel efter at holde de børn, vi har fået ansvaret for, i mine arme, længsel efter at komme hjem til mors køkken efter en lang rejse, længsel efter at smerten efter at have mistet fortager sig, længsel efter at blive rask efter kortere eller længere sygdom.

Sådan er der mange dele i ens liv, man kan længes efter.

For to, som elsker hinanden, er denne længsel efter at mødes så stærk, at intet stort set kan forhindre dem i at finde sammen.

Elsker du Gud så meget, at du sætter alt til side for at være sammen med ham? Er han din største længsel?

Jeg ved godt, at der kan være mange forskellige grader af længsel, men hvis du er et genfødt Guds barn, tror jeg, at denne længsel lever i dit sind.

Jeg hører til dem, som har en stor himmellængsel. Jeg tror, de fleste tænker, at der er mange ting, man gerne vil prøve endnu, eller noget man gerne vil opleve, steder man gerne vil se. Det er ganske naturligt, og det er skønt, når mennesker har mod på livet. Men er du kristen, så se til, at alt det, du har fået, og alt, det du har og kan, det ikke bringer dig til fald. Det er set et utal af gange, at det, som verden kan give, æder troen op indefra.

Du kan intet tage med herfra, ud over brødre og søstre, du har ledt til Jesus. Lad ikke verdens bling-bling og tomme liv forblænde dig. For vi bliver alle kaldt frem på dommens dag. Da skal alt, du har gjort, blive kendt.

Der er mange steder i Bibelen, hvor vi kan læse og blive bekræftet i, at denne jord, som vi ser den nu, skal, som der står: brænde op. Dens elementer skal brænde op.

I Esajas 30,18 står der (1931-oversættelsen): ”Derfor længes Herren efter at vise eder nåde, derfor står han op for at forbarme sig over eder. Thi rettens Gud er Herren; salige alle, der længes efter ham.”

Længes du efter Herren?

Står du ved det, også når, som vi kan læse i det foregående vers (Es 30,17), at du bliver truet, og vi kun er få tilbage?

Jeg spørger igen-igen: Længes du efter Herren?

Kan du ikke give et klart ja til dette spørgsmål, så vil jeg minde dig om, hvad der står: ”Herren længes efter af vise dig nåde.”

Som der står i 2 Kor 5,1: Når vores hus på jorden brydes ned, så har Gud en bygning, som er evigt, i himlen.

Paulus skriver, at vi sukker af længsel efter at iklædes denne bolig, vi har i himlen.

Hør det, kære venner! Himlens og jordens skaber længes efter at iføre dig den himmelske bolig.

Gud Herren fryder sig, og der er glæde i himlen, når et barn vender sig til ham, og han kan rejse det op og vise det barmhjertighed og nåde. For sit eget navns skyld.

Fremad glad, fremad glad!
Du og trængslen snart skal skilles ad.
Nogle skridt endnu og så
skal de trætte fødder stå
på de skønne, lyse Zions høje,
vent dog blot, vent dog blot.

Lina sandell, Sange og Salmer nr. 349, vers 3

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.