Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Kristen med svage kræfter

Ugens vidnesbyrd, uge 17 2023. Åb 3,7-13.

Dette siger den Hellige, den sanddru, han som har Davidsnøglen, og som lukker op, så ingen lukker i, og lukker i, så ingen lukker op: ”Jeg kender dine gerninger. Jeg har lukket en dør op for dig, som ingen kan lukke i, og jeg ved, at du kun har svage kræfter og dog har holdt fast ved mit ord og ikke fornægtet mit navn” (Åb 3,7-13).

Herren har ingen kritik af menigheden i Filadelfia. De bliver kun opmuntret – og vi tænker naturligt, at de må være en god og stærk menighed. Men Filadelfia var ikke mønstereksemplet på en stor og stærk menighed. Modsat var de faktisk små, svage og hjælpeløse, og alle døre virkede lukkede for disse mennesker.
Byen lå på en af de store hovedhandelsveje, og menigheden havde på den måde en glimrende beliggenhed, når det kom til at drive mission. Men det var småt med det. Byen havde været hårdt ramt af hårde jordskælv, og mange var flyttet ud af byen og boede i telte og barakker.
Det kørte ikke på skinner for dem i Filadelfia. De var fattige og havde ikke mange kræfter.

Måske oplever du det samme i dit liv? Du magter ikke meget, når det kommer til dine opgaver og tjenester i livet. Du har svage kræfter og lykkes ikke med det, du sætter dig for. Det kan være i forhold til din familie, i forhold til menigheden eller på din arbejdsplads. Du ville gerne gøre mere, men hvilken vej skal du gå? Du vil gerne være et større vidne om Jesus, men ofte går du i stå. Døren vil ikke gå op. Måske er det sygdom, måske er det humøret, måske er det økonomi eller noget helt andet, der begrænser dig, og dørene vil ikke gå op.

Dette siger den Hellige, han, som taler sandt, han, som har Davidsnøglen: Jeg har lukket en dør op for dig, som ingen kan lukke i, og jeg ved, at du kun har svage kræfter og dog har holdt fast ved mit ord og ikke fornægtet mit navn (v.8).

Han har Davidsnøglen.
Det betyder kort sagt, at han har nøglerne til Guds rige og er den, der styrer, hvem der bliver lukket op for, og for hvem der bliver lukket i.

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).
Her er et eksempel på, at Jesus bruger Davidsnøglen til at lukke op!

Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre! […] har vi ikke gjort mange mægtige gerninger i dit navn? Og da vil jeg sige dem, som det er: Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig… (Matt 7,22).
Og her er et eksempel på, at Jesus bruger Davidsnøglen til at lukke i!

Til dig, der er i samme situation som Filadelfia …
Til dig, der oplever, at tingene ikke kører, energien er væk, og dørene er lukket …
Til dig, der kun har svage kræfter og dog har holdt fast i Guds ord og ikke fornægtet Jesu navn …

Til dig siger den Hellige, den sanddru, ham med Davidsnøglen:

Fordi du har bevaret mit ord om udholdenhed, vil jeg også bevare dig i prøvelsens time, som skal komme
over hele jorderig for at prøve dem, der bor på jorden. Jeg kommer snart. Hold fast ved det, du har, for at ingen skal tage din sejrskrans
(Åb.3,10).

Disse ord står som vejledning til alle kristne. Hold fast ved Guds ord og løfter under alle forhold, så vil Jesus selv holde dig fast hos sig i sin trygge favn, også i prøvelsens time.

Filadelfia havde lille styrke i sig selv, og netop af denne grund tog de vare på Herrens ord.
De blev bundet mere og mere til Jesus, fordi de i alle forhold søgte ham.
De anede ikke, hvad de skulle gøre, og havde ingen smarte løsninger.

Det knækkede rør sønderbryder han ikke,
den osende væge slukker han ikke,
han fører retten til sejr
(Es 42,3).

Udgivet af

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.