Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Kom til Jesus i dag!

Ugens vidnesbyrd, uge 45 2020. Rom 3,10.22-23.

Din store fortvivlelse er, at du blev født med synd. Adam og Eva var syndfrie, men gjorde oprør mod Gud. Synden, som dengang kom ind i verden, bærer alle mennesker i sig.

Romerbrevet siger: Der er ingen retfærdig, ikke en eneste (…) Der er ingen forskel; for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud (Rom 3,10.22-23).

Er du ærlig over for dig selv, kender du til synden også i dit liv. Egoisme, selvhævdelse, kærlighed til penge, urene tanker og lyster, bagtalelse – det er bare nogle af de navne, Bibelen sætter på synden.

Men Jesus er ikke stoppet med at elske dig af den grund. Nej, hans kærlighed til dig er evig. ”Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31,1). Synden gør, at du er på vej mod fortabelsen, for der er ikke noget syndigt, der kan komme ind i Himlen. Det er Jesu store nød og fortvivlelse. Men det fantastiske er, at han har gjort noget ved det!

Det, han har gjort, fik sin fuldførelse i påsken. Da tog han straffen for dine synder. Han blev forladt af sin tre gange hellige Far. På korset blev frelsen fuldbragt og vejen til Himlen åben. Frelsen er klar til at blive taget imod i tro, den er en Guds gave.

Så skulle man vel tro, at du og alle mennesker ville skynde sig hen til Jesus for at få nåde og frelse.

Men det skete ikke, da Jesus var her på jorden. Da han var på vej til Jerusalem for at fuldføre frelsesværket, så han ud over byen og græd: ”Jerusalem, Jerusalem! du, som slår profeterne ihjel og stener dem, der er sendt til dig. Hvor ofte ville jeg ikke samle dine børn, som en høne samler sine kyllinger under vingerne, men I ville ikke.”

Men Jesus fortsætter med at kalde dig og på alle mennesker: ”Kom, nu er alt rede!” (Luk 14,17).

Meget tyder på, at tiden, hvor Jesus kalder folk til frelse, snart er forbi. Mange tegn i tiden tyder på det. Han har sagt, at når han kommer, og himmeldøren bliver lukket, er det for sent. Den, som til den tid ikke har taget imod Jesus og hans frelsesværk, er fortabt.

Nu længes Jesus efter, at du skal komme til ham. I dag er det nådetid. Må du ikke stå imod Jesu kald, men tage ham på ordet: ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28).

Sagen din er opgjort,
og skylden er betalt,
dengang da Jesus døde,
da gjorde han op alt.
Dette kan bli’ dit,
om du vil svare ja.
Åh, tag imod,
jeg ved, du vil bli’ glad!

Sangboken nr. 152, v. 3
(Oversat til dansk. Den norske sang kan høres her)

Udgivet af

Ove Sandvik

Ove Sandvik, Jørpeland, forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Ove Sandvik

Ove Sandvik, Jørpeland, forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.