Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

"Kom og slut dig til os"

Ugens vidnesbyrd, uge 31 2019. ApG 4,12.

Der er ikke frelse i nogen anden, ja, der er ikke givet mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved (ApG 4,12).

Nogle hævder, at Guds nåde og velsignelse kun findes fuldt og helt inden for et bestemt kirkesystem med nogle bestemte kirkelige embeder og med biskopper som de øverste ledere. Nogle sporer ethvert onde i kirken tilbage til dens forbindelse til staten eller til de etablerede kirkesamfund og er ensidigt fokuseret på at bryde disse bånd. Nogle mener, at de alene har forstået alt det, som vedrører de sidste tider og Jesu genkomst, og forholder sig fordømmende til dem, som har en anden mening.

Alt dette er eksempler på noget, som man uforvarende kan komme til at føje til læren i ovenstående vers. Man ender i praksis med at lære, at frelsen ikke findes enkelt, helt og alene i Jesus. Man føjer andre navne til Jesu navn – herunder sin egen kirkes og grupperings navn. Man ender med reelt at besvare spørgsmålet: ”Hvad skal jeg gøre for at blive frelst?” med svaret: ”Kom og slut dig til os” i stedet for slet og ret ”Tro på Herren Jesus Kristus”.

Jeg formaner alle sande kristne til at tage afstand fra den slags ekstremisme. Og misforstå mig ikke. Jeg ønsker for alle kristne, at de må nå frem til et afklaret syn på de kirkelige forhold, og at de må være overbeviste om, at deres syn er sandt og ret. Men du må aldrig lade nogen af disse ting få Jesu plads eller bare komme tæt på Jesu plads, og du må aldrig tale om disse spørgsmål på en måde, så man får indtryk af, at de er afgørende for vores frelse. Hvor meget vi end holder af vores egne syn på de ting, som er nævnt ovenfor, så må vi aldrig skyde dem ind mellem synderen og Frelseren.

Kort sagt: Vær på vagt over for at føje noget som helst til læren fra ovenstående vers. Når det kommer til Guds Ord, så lad os huske, at det er lige så stor en synd at lægge noget til som at trække noget fra.

I sommerferien (uge 29-31) vil ”ugens vidnesbyrd” bestå af små uddrag fra den nye bog ”Jesus alene” af J.C. Ryle.

Dette uddrag er fra bogens tredje kapitel: ”Jesus – den eneste vej!” 

Udgivet af

J.C. Ryle

J.C. Ryle (1816-1900) var præst og senere biskop i England.

J.C. Ryle

J.C. Ryle (1816-1900) var præst og senere biskop i England.