Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus kalder på sin brud

Ugens vidnesbyrd, uge 4 2019. Højs 2,10.

Så siger min elskede til mig: Stå op, min kæreste, kom dog min smukke! (Højs 2,10).

Her forkynder sangeren Jesu stemme til dig! Og det er som en brudgoms kald til sin brud. Her er intet hårdt eller fordømmende, men alene kærlighed. En kærlighed, som byder dig stå op og komme til din brudgom. For alt for længe har du været optaget af dig selv, dine gerninger og dine nederlag.

Stå op! Din Jesus kalder dig ud af den syndens og lovens tåge, som så ofte ligger over dit sind. En tåge, som slører sandheden om Jesus og dit forhold til ham. Derfor: Stå op nu. Væk troen. Kom! Kom til Jesus i tro på sangerens ord, udsæt det ikke. Du skal lytte til sangerens gengivelse af Jesu ord til dig og lade hans ord fordrive al din frygt. Ja, lad dem trænge ind i dit kolde døde hjerte og give dig trøst, hjælp og styrke på ny. For Jesus spørger ikke efter din værdighed og dine gerninger her – nej, han kalder dig jo sin kæreste. Kalder dig “min smukke”.

Hvorfor? Fordi du er hans brud og tilhører ham. Du er hans kæreste, og han er din elskede. Du får intet andet svar – med mindre du vil læse Højsangen som lutter poesi og ikke som Guds ord til dig? Og med mindre du benægter Bibelens egen forståelse af Guds forhold til sit folk som et forhold mellem brud og brudgom?

For din skaber tager dig til hustru, Hærskarers Herre er hans navn; Israels Hellige løskøber dig, Han kaldes hele jordens Gud” (Es 54,5).

Derfor skal en mand forlade sin far og mor og binde sig til sin hustru, og de to skal blive ét kød. Dette rummer en stor hemmelighed – jeg sigter til Kristus og kirken” (Ef 5, 31-32).

Nej, lad os ikke forstå og læse Guds ord, som verden gør. Men lad os rejse os og komme, når Kristus inviterer os til bryllupsfest i evangelierne og taler om os som brudejomfruer (Matt 22,1-14; Matt 25,1-13; Luk 14,15-24). Jesus ønsker, at være én ånd med sine troende. Han ønsker et forhold til dig, til den troende sjæl og sin menighed, som et forhold mellem mand og hustru.

Du troede måske, at Gud havde opgivet dig, sådan som du har levet og været? Du troede, din kærlighed til Jesus skulle være drivkraften i dit kristenliv? Aldrig har du været så kold og død og tom, som nu? Og derfor frygter du, at Herren har forkastet dig, som en bedrøvet ægtemand. For det burde han, synes du?

Men nu er Gud lykkeligvis ikke som dig. Hos ham er der ikke forandring eller skiftende skygge. Guds kærlighed er den samme til dig, som da den blev bevist på Golgatas kors. Den er ligeså virkelig og oprigtig, som sangeren beskriver det for os her i verset. For Jesus har ikke givet dig noget skilsmissebrev! Og, det er bestemt ikke fra ham, du har sådanne tanker. ”Thi jeg hader Skilsmisse, siger HERREN, Israels Gud.” (Mal 2,16a; dansk overs. 1931).

Derfor: Skynd dig at stå op og tro på Jesus! Han er dig nær her i ordet fra sangeren. Mød ham ikke med vantro eller tvivl. Men sig: ”Således siger min elskede til mig: ‘Stå op min kæreste. Kom dog, min smukke.’ Ja, Jesus – jeg kommer.”

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.