Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus - gennembryderen!

Ugens vidnesbyrd, uge 43 2017. Mika 2,13.

Foran dem går gennembryderen, de bryder igennem og går ud ad porten. Deres konge går foran dem, Herren går i spidsen for dem (Mika 2,13).

Herren vil samle sit folk som en fåreflok, der vender trygt hjem til sin fold. Og foran dem går ”gennembryderen”, deres konge, Herren selv, forkynder profeten Mika os her. Hvilken herlig profeti om Jesus Kristus, Gudsrigets konge og Herre.

Foran os gik Jesus som ”gennembryderen” gennem dødens magt og brød frem til livet i opstandelsen. Netop derfor kaldes han ”gennembryderen.” For han brød som den første igennem døden. Han brød som den første gennem arvesyndens frygtelige konsekvenser og Satans og syndens herredømme over os. Gennem et helt liv i lovopfyldelse og tjeneste for dig og mig og for verden led, døde og opstod Jesus til gavn for os. Ja, i sandhed: Han ”gennembrød” og banede en vej for os, gennem Helvede til Himlen. Gennem død til liv.

Hvor bør det fylde sjæl og sind med lovsang og tak til Jesus! Gud ville i sin store kærlighed, at intet skulle hindre dig i at eje syndernes forladelse, liv og sejr i Jesus, din konge. Ja, Mika forkynder dig her en kraftig profeti om Jesus, som gennembrød alt det, som ville og kunne hindre dig i at opnå evig frelse og fred med Gud i Himlen.

Forstår du? Er der synder, du mener, hindrer dig i, at kunne tro syndernes forladelse i Jesu blod? Er der noget kommende eller nuværende, som tager modet og glæden i troen på Jesus fra dig? Så hør på Mika: Jesus, din konge, har gennembrudt syndens og dødens og Djævelens magt over dig på korset. Lovens anklager og dom har han brudt igennem og selv opfyldt for dig. Og nu går Han, Jesus, din ”gennembryder” i spidsen foran dig. Han har ikke forladt dig, men som din konge og gennembryder går han fortsat foran dig på vejen hjem mod Himlen.

Derfor kan Mika profetere om dig, du, som tror på Jesus: ”De bryder igennem og går ud ad porten. Deres konge går foran dem, Herren selv går i spidsen for dem.”

Her er ingen nød med så mægtige ord fra Gud! Her går vi fremad og gennem selv de mørkeste porte i livet. De porte, der kan synes som af jern, og med lås og slå – dem gennembryder Jesus, vores konge. Ikke ved min indsats, men med sit blod, som blev udgydt for mig. For det er Ordets virkelighed, at selv de tungeste og sværeste synder ikke kan bure os inde og holde os fanget, for Jesus har gennembrudt også deres dom og magt over os. Om end de så stadig ofte anklager os i samvittigheden.

At Jesus er konge, betyder, at du lever under hans herredømme og i hans rige. Og her gælder kun evangeliets lov, nåde, tilgivelse og trøst i al nød. Følg i dag din konge, Jesus. Han, som går i spidsen foran dig. Også denne dag.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.