Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus er livet for dig

Ugens vidnesbyrd, uge 11 2016. Fil 1,21.

Memento mori er en latinsk hilsen og talemåde, der går tilbage til det gamle Rom. Det betyder “husk at du skal dø” eller “husk at du er dødelig”.

Du og jeg skal dø en dag!

I døden går du alene. Jeg kan ikke gå med dig, og du kan ikke gå med mig.

Hver især skal vi træde frem for Gud.

Derfor er døden min fjende, for den bringer mig ind foran Gud, hvor jeg skal dømmes efter mine gerninger. Der må jeg frygte at stå!

Men Bibelen giver os en trøst imod døden. Bare én trøst, og det er livet. Bibelen taler ikke utydeligt, men den giver os et klart svar på, hvad dette liv består i: “Jeg er vejen sandheden og livet (…) Den, der tror på mig, skal leve om han end dør”, siger Jesus (Joh 14,6 + 11,25).

Jesus vil være livet for dig. Og når Jesus er livet for dig, kan du sige som Paulus: Thi for mig er livet Kristus, og døden en vinding” (Fil 1,21).

Jesu liv er stærkere end døden, for han har besejret døden. Denne sejr er så hel og fuld, at Paulus et andet sted kan sige: “Død hvor er din sejr? Død hvor er din brod?” (1 Kor 15,55).

Om Jesus dog måtte blive livet for dig!

Tør du gå i døden uden først at eje livet? Da har du i sandhed grund til at frygte for, hvad der venter dig i evigheden. Men vil du derimod vinde Jesus, vinde livet, så er der kun én vej at gå. Paulus har gået denne vej, og han siger: “Dog, hvad jeg havde af fortjeneste, det regner jeg på grund af Kristus for tab. Ja, jeg regner så vist alt for tab”.

Hvorfor regner Paulus alt for tab? Jo, “for at jeg kan vinde Kristus”, siger han (Fil 3,7-8).

Skal du vinde Kristus og livet i ham, må du se på alt andet som tab. Men jo mere du mister af alt dit eget, desto rigere bliver du i ham. Så vær ikke bedrøvet over, at du føler dig så fattig og ribbet for alt. Det er den vej, det skal gå. For netop derved bliver du rig i Gud. Her er livet, det sande liv, det evige liv. “Thi for mig er livet Kristus og døden en vinding”.

Så er du glad og tryg, om end du går i dødsskyggens dal. Du ejer jo livet, du har jo vundet Kristus. Da har du fundet fuld retfærdighed for Gud. Så kan du tillidsfuldt lægge dig til at sove i Jesu navn. Alt dit er i ham – du er rig, du lykkelige Guds barn.

Alt dit er hans, og alt hans er dit.

Hvad har vi i os selv, der kan holde overfor Gud på vor dødsdag? Jeg ved, hvad du har. Du har det samme som mig. Vi har intet! Så absolut intet!

Jo, vi har et skyldbrev så ufatteligt langt. Men intet, der kan redde os fra dommen. Kun tusinde og atter tusinde retfærdige anklager.

Men kære ven, du kan få alt. Du kan få alt sammen i Jesus. Han vil være livet for dig, og da skal du dømmes efter hans gerninger. Kun i Jesu gerning har Gud behag.

Tag imod livet, der gives dig nu. Tag imod livet, så du kan leve.

Jesus, Guds søn er livet for dig.

Udgivet af

Kenneth Ditlevsen

Kenneth Ditlevsen, pædagog, Herning.

Kenneth Ditlevsen

Kenneth Ditlevsen, pædagog, Herning.