Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus elsker dig!

Ugens vidnesbyrd, uge 38 2016. Luk 15,1-2.

Alle toldere og syndere holdt sig nær til Jesus for at høre ham, og farisæerne og de skriftkloge gav ondt af sig og sagde: ”Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem” (Luk 15,1-2).

En hyrdes fineste og fornemste opgave er at passe godt på fårene. Han har omsorg for dem, han tæller dem, for at være sikker på, at alle stadig er med i flokken.

Hyrden i lignelsen om det bortkomne får manglede et af fårene – de 99 var der, men han havde 100 med. De fleste var dog sikret i hans flok! Hyrden kunne tage det helt roligt – de fleste var der.

Men det gjorde han ikke. Der var et af hans får, der var forsvundet. Det var kommet bort fra flokken. Det var i nød, måske? Hyrden giver ikke sig selv nogen ro. Han går ud for at lede efter det bortkomne. Finder han det, løfter han det op på sine skuldre og bærer det hjem.

Sådan er Jesus! Hør det, du, som er kommet bort fra Jesus – du, som er kommet på afstand af Jesus – du, som måske aldrig har vandret med ham: Jesus elsker dig! Tænk, den Almægtige Guds søn elsker dig!

Nej, mig kan han ikke elske, siger du måske? Jeg har syndet for groft – han er vred på mig. Jeg fortjener slet ikke hans kærlighed.

Ja, du har ret! Fik du efter fortjeneste, så havde du intet håb. Men nu skal du høre: Uanset hvem du er, og uanset hvordan du har levet indtil nu. Det, du fortjente, tog Jesus på sig. Han blev såret for dine overtrædelser, knust for din brødes skyld – din straf (den, du fortjente) blev lagt over på Jesus, for at du skulle få fred. Sådan elsker han dig! Han betalte for hele dit liv ved sin død på Golgata kors og sin opstandelse påskemorgen.

Derfor sørgede Jesus, da du gik bort fra ham. Han har søgt efter dig dag og nat – har du aldrig hørt ham råbe? Jo, det har du – det var, da du blev urolig. Det var, da dine synder blev for tunge. Det var, da du begyndte at længes efter Gud – efter opgør og hans tilgivelse. Da råbte han på dig!

Men du magter ikke at komme, siger du måske?

Nej, dette magter du ikke – derfor er det, Jesus opsøger dig!

Vil du da lægge dig stille ned og ikke bruge flere undskyldninger – ikke flygte fra ham mere? Så lægger han dig på sine skuldre, og bærer dig hjem.

Se, det er at blive fundet af Jesus!

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.