Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus beder for dig

Ugens vidnesbyrd, uge 11 2018. Joh 17,24.

Fader, jeg vil, at hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, for at de skal se min herlighed, som du har givet mig, for du har elsket mig, før verden blev grundlagt (Joh 17,24).

Ved oprydning fandt jeg et billede fra søndagsskoletiden, hvor Jesus på knæ er i bøn med løftet ansigt mod Himlen. Det var blevet gemt i en kasse og var havnet på loftet. Der skulle det ikke ligge. Jeg har brug for dagligt at blive mindet om budskabet: Jesus beder for mig og alle mine kære!

Nu hænger det et synligt sted, så jeg hver dag bliver mindet om, at jeg har en forbeder i Himlen.

Hvad betyder det at have en forbeder? Uendeligt meget! Jeg er dybt taknemlig over at vide, at der i flere generationer var nogen, der bad for mig. Hvad har det ikke betydet? Hvor ville jeg ellers have været i dag?

Men der findes mennesker, der ikke har en jordisk forbeder. For dem er det en stor trøst at vide, at Jesus selv, vores almægtige herre og frelser, er deres forbeder. En bedre forbeder findes ikke!

Jesu forbøn hænger nøje sammen med hans ypperstepræstelige gerning i Himlen. Han står for Gud og taler din og min sag – også lige nu! Han er i Himlen som vores stedfortræder og forbeder, og Gud har godtaget, at Jesu liv gælder som dit og mit liv.

Ikke nok med at Jesus er i Himlen og beder for os, men han kommer os også til hjælp, når vi er i fare. Tænk på Peters dybe fald i ypperstepræstens gård. Han blev mødt med Jesu ord: ”Jeg bad for dig, for at din tro ikke skal svigte” (Luk 22,32).

Gud kalder enhver kristen til at være forbeder. Han vil selv minde om, hvem du skal bede for. Du vil også komme til at opleve velsignelsen ved at være forbeder.

Der er mange måder at gøre det på, men for mig er det godt med en fast tid og en bedeliste. Bedelisten må jævnligt justeres. Nogle har Gud givet lindring eller helbredelse for sygdom, andre har Gud hentet hjem til sin herlighed. Det er der grund til at takke for. Jævnligt må der også tilføjes nye, som har brug for forbøn, når de møder alvorlig sygdom eller vanskelige forhold i deres familierelationer.

Selvom det kan opleves nytteløst i mange år at bede for uomvendte, som Gud har lagt hen til os, er det dog en befrielse at vide, at han, som vil alles frelse, ikke bliver træt. Også i dag går han ud for at lede efter det bortkomne barn.

I Paulus´ breve til menighederne begynder han oftest med at takke: ”Først og fremmest takker jeg min Gud ved Jesus Kristus for jer alle” (Rom 1,8). Vi må huske altid at begynde med at takke.

Må Gud velsigne os alle i forbønnens tjeneste!

Udgivet af

Gunver Kjøller-Hansen

Gunver Kjøller-Hansen, Skjern, lærer/hjemmegående husmor, nu pensionist.

Gunver Kjøller-Hansen

Gunver Kjøller-Hansen, Skjern, lærer/hjemmegående husmor, nu pensionist.