Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus alene

Ugens vidnesbyrd, uge 47 2016. Sl 121,1.

Vi var på vej hjem fra ferie i Sverige og kørte ned mod Falkenberg. Efter kort tids kørsel skulle vi svinge blidt til højre, hvor der var et klippefremspring.

På denne klippe var malet med stor skrift: JESUS.

Det var så forunderligt at møde denne inskription lige her. Ja, det var stort at møde Jesus på denne måde. For Karin og jeg kørte længe uden at tale sammen.

Det syn, vi mødte, talte til vore hjerter længe bagefter. Så begyndte vi at tale om, hvem der mon kunne have malet det – og hvorfor mon lige der? Det får vi nok aldrig svar på. Men det var nok ikke en helt sædvanlig grafittimaler, men en kristen som gerne har villet vidne om sin Frelser på denne måde.

Tænk – hvor mange er ikke på denne måde blevet mindet om Jesus?

Det gjorde et dybt indtryk på mig og jeg har tænkt på det lige siden.

Med tanke på Sl 121: Jeg løfter mine øjne til bjergene, hvorfra kommer min hjælp?

Ligesom salmisten ser jeg op og er klar over, at den hjælp, jeg har brug for, kommer ovenfra. Men hvordan skal jeg komme derop? Hvordan skal jeg kunne komme hen, hvor hjælpen alene kommer fra: fra Herren, himlens og jordens skaber.

Hvordan skal jeg komme derop for at hente hjælpen? Jeg har jo ingen adgang dertil. Jeg er forment adgang til samvær med Gud, som er hellig og ikke kan give adgang til synd.

Men på vej hjem fra ferie blev jeg “tilfældigvis” mindet om JESUS.

Han er kommet ned til mig. Han er hernede, fordi Gud den almægtige elskede verden så højt, at Han gav os Jesus. Det var den eneste mulighed, Gud havde for at frelse dig og mig fra evig fortabelse, død og pine i Helvede. Og Gud kunne ikke være sammen med syndere, hvis ikke Jesus på Golgata i sandhed kunne sige: “Det er fuldbragt!”

Men fordi Jesus tog al vor skyld og straf på sig – ja, så kan Gud nu være sammen med syndere. Han kan ikke tillade synden, men Han kalder og drager synderen ind til sig, fordi Jesus med sit liv og blod bragte det fuldkomne offer én gang for alle – for mig og for alle andre, som ser, at Jesu navn er navnet over alle navne. For ham eller hende, som malede JESUS på klippen i Sverige, og for os, som susede forbi og fik rusket op i vore tanker.

Jesus, Jesus! Fuldkommen nok for himmel og jord er gemt i det ene ord.

Udgivet af

Johannes Ringsmose

Johannes Ringsmose, Esbjerg, project engineer.

Johannes Ringsmose

Johannes Ringsmose, Esbjerg, project engineer.