Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jesu genkomst – den herligste dag for alle kristne!

Andagt til 3. søndag i advent 2016.

Det er meget forståeligt, at du, hvis du er ung og kristen, kan opleve tanken om Jesu genkomst som et dilemma. På den ene side glæder du dig, til han kommer. På den anden side er der meget, som du ud fra en sund livslyst godt kunne tænke dig at opleve, inden Jesus kommer igen. Sådan har jeg selv haft det.

Hvad kan løse dette dilemma?

Det kan erkendelsen af, at vi, der hører Jesus til, ikke mister noget som helst ved Jesu genkomst. Tværtimod så vinder vi alt. Det gør Guds ord helt klart:

Jesus skal vise sig herlig i dig

For eksempel skriver Paulus til de kristne i Thessalonika, at Jesus ved sin genkomst kommer ”for at blive herliggjort blandt sine hellige og blive hyldet blandt alle, som kom til tro” (2 Thess 1,10).

Hvad gemmer der sig ikke i disse ord af herlighed! Du sidder måske i bussen eller i toget eller er sammen med nogle kolleger på arbejdspladsen eller kammerater i skolen – og så pludselig er Jesus der og viser sig herlig i dig. Det er Gud, Skaberen og kongernes konge, vi taler om. Væk er skammen over korset og Jesus-navnet – og det for altid! Og du jubler over Jesus med ”en uudsigelig og forklaret glæde”. For han er din, og du er hans.

Da er timen inde, hvor ”hvert knæ skal bøje sig (…) og hver tunge bekende: Jesus Kristus er Herre” (Fil 2,10-11). Hvert knæ! Også de, der i medierne har hånet og foragtet den korsfæstede frelser mest, må nu bøje deres knæ og bekende: ”Jesus Kristus er Herre” – for første gang og nødtvunget. Men du får lov at gøre det med glæde og jubel.

Du skal se Jesus, som han er

Hvad sker der så videre med dig, der hører Jesus til?

Jo, siger Guds ord, du skal ”blive ligesom han”, for du ”skal se ham, som han er” (1 Joh 3,3).

Tænk, hvor ufatteligt stort! Ham, du har elsket uden at have set ham – Jesus Kristus selv, ved hvem og til hvem alt er skabt, og i hvem du selv er skabt – ser du nu med egne øjne. Du ser ham i hele hans guddommelige, evige herlighed.

Forklarelsen på bjerget for Peter, Jakob og Johannes var en forsmag på det: ”Og han blev forvandlet for øjnene af dem, hans ansigt lyste som solen, og hans klæder blev hvide som lyset” (Matt 17,2). Dengang var det blot nogle korte øjeblikke, hans guddomsherlighed brød igennem. Nu er det for altid, og du lever sammen med ham.

Du skal blive ligesom Jesus

I samme øjeblik, du ser Jesus, sker der noget med både din krop, din psyke og din ånd: Du bliver ligesom Jesus! Den altødelæggende synd og den marvstjælende syndelyst er væk. Det samme gælder sygdom og legemlige skavanker – og døden. Og du står der hos Jesus som det menneske, Gud fra evighed af havde bestemt dig til at være. Det fuldkomne Guds-menneske! Gud er alt i dig, og du er i Gud. Gud fryder sig over dig, og du fryder dig over ham. Da skal du kende fuldt ud, ligesom du selv er kendt fuldt ud (1 Kor 13,12).

Saligheden er inde. Det nye liv på den nye himmelske jord er begyndt – og får aldrig ende. Gud være lovet!

Hvad kan du ønske mere?

Udgivet af

Claus L. Munk

Claus L. Munk (1948-2018) var forkynder, forlagsleder m.m. i Luthersk Mission.

Claus L. Munk

Claus L. Munk (1948-2018) var forkynder, forlagsleder m.m. i Luthersk Mission.