Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg kan ikke undvære Jesus - en prøvesten

Ugens vidnesbyrd, uge 3 2016. Joh 21,15-17.

I en af Trygve Bjerkrheims sange lyder det:

Når Mesteren ta´r mig til side og spørger:
Hør, elsker du mig?”
Da lyder det dybt i mit hjerte:
Jeg kan ikke undvære dig!”

Man kommer uvilkårligt til at tænke på Jesus og Peter på strandbredden efter Peters store fald, hvor han tre gange under Jesu forhør havde nægtet at have noget med ham at gøre. Matt 26,69-74: ”Imens sad Peter udenfor i gården. Og en tjenestepige kom hen til ham og sagde: ‘Du var også sammen med galilæeren Jesus.’ Men han nægtede det i alles påhør og sagde: ‘Jeg forstår ikke, hvad du mener.’ Da han gik ud i portrummet, var der en anden af tjenestepigerne, som så ham og sagde til dem, som var der: ‘Han dér var sammen med Jesus fra Nazaret.’ Atter nægtede han det og svor på det: ‘Jeg kender ikke det menneske!’ Lidt efter kom de, som stod der, hen til Peter og sagde: ‘Jo, sandelig er du også en af dem; dit sprog røber dig. ‘Da gav han sig til at bande og sværge: ‘Jeg kender ikke det menneske!’

Peter med de store ord og løfter! En større ydmygelse kan man næppe forestille sig.

Kender vi os selv igen? Jeg, som har vidnet for andre, brugt store og fine formuleringer og ofte lovet mig selv, at det skulle blive bedre. Jeg har svigtet, når der var mest brug for mig. Fornægtet min Herre og Frelser! — Er der nogen vej tilbage?

Jesus går ikke uden om ydmygelsen eller lader som ingenting i et forsøg på at glemme hændelsen. Nej, der må gøres op! Og der er en vej tilbage. Evangeliet er netop for faldne syndere, der bekender og vender sig til Jesus med et bævende: ”Jeg kan ikke undvære dig!”

Da de havde spist, siger Jesus til Simon Peter: ‘Simon, Johannes’ søn, elsker du mig mere end de andre?’ Han svarede: ‘Ja, Herre, du ved, at jeg har dig kær.’ Jesus sagde til ham: ‘Vogt mine lam!’ Igen, for anden gang, sagde han til ham: ‘Simon, Johannes’ søn, elsker du mig?’ Han svarede: ‘Ja, Herre, du ved, at jeg har dig kær.’ Jesus sagde til ham: ‘Vær hyrde for mine får!’ Jesus sagde til ham for tredje gang: ‘Simon, Johannes’ søn, har du mig kær?’ Peter blev bedrøvet, fordi han tredje gang spurgte ham: ‘Har du mig kær?’ og han svarede ham: ‘Herre, du ved alt; du ved, at jeg har dig kær.’ Jesus sagde til ham: ‘Vogt mine får!’ (Joh 21,15-17).

Når høsttiden kommer i livet
og skygger når ind på min vej,
da lyder det dybt i mit hjerte:
Jeg kan ikke undvære dig!”

Lad dette være prøvestenen for den levende tro: Jeg kan ikke undvære Jesus!

Udgivet af

Gunver Kjøller-Hansen

Gunver Kjøller-Hansen, Skjern, lærer/hjemmegående husmor, nu pensionist.

Gunver Kjøller-Hansen

Gunver Kjøller-Hansen, Skjern, lærer/hjemmegående husmor, nu pensionist.