Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg er døren

Ugens vidnesbyrd uge 25. Joh 10,9. 2 Mos 11,7.13.

Israels børn var slaver i Egypten og blev holdt i et jerngreb af Farao. Gud havde sendt ni plager, for at Farao skulle slippe folket, men han havde holdt fast. Nu kom den tiende plage over Egypten: Alt det førstefødte skulle dø.

Gud gav Moses instruktioner for, hvordan Israels børn skulle forholde sig for at blive reddet fra dødsenglen. Et lydefrit, årgammelt lam af hankøn skulle slagtes. Herren sagde til Moses: ”De skal tage noget af blodet og komme det på de to dørstolper og på overliggeren i de huse, hvor de spiser det (…) Blodet skal I have som mærke på husene, hvor I er. Når jeg ser blodet, går jeg forbi jer” (2 Mos 11,7.13).

Stemning og følelser har uden tvivl skiftet meget den nat bag dørene. Sikkert sad der mennesker, hvis brændende spørgsmål lød: Har jeg strøget blodet på døren på den rigtige måde? Er der blod nok, eller skal jeg stryge noget mere på?

Måske kender du også til disse spørgsmål: Hvordan ser det ud på min dør? Hvad ser Gud, når han ser min dør? Hvordan kan jeg vide, at jeg har gjort det rigtigt og tilstrækkeligt? Er det nok? Eller kræver Gud mere af mig? Duer og gælder det, jeg har gjort?

Min ven, lad nu Gud få lov til at vise dig en anden blodbestænkt dør. Der var én, som sagde om sig selv: Jeg er døren! (Joh 10,9). Og den dør er fuld af blod.

Jesus er altså selv den dør, du må sidde bag.

Så må alle dine brændende spørgsmål og bange anelser, om dit arbejde og bidrag er tilstrækkeligt, falde helt til jorden. Jesus er din blodbestænkte dør. Lad ham få lov til at komme til dig hver dag og sige dig noget om det påskelam, som er slagtet for dig.

Betragt ofte din blodbestænkte dør. Gud vil vise dig kraften i Lammets blod, og hvordan det altid gælder for Gud, hvordan din dag end arter sig.

Jesu, hans søns blod, renser os fra al synd” (1 Joh 1,7). Ja, altid er det stort for Gud, hvad Frelseren har gjort for dig!

At være frelst er at leve hos det ”den nye pagts formidler, og det rensende blod, der taler stærkere end Abels” (Hebr 12,25). Jesus vil for altid være den blodbestænkte dør i dit hjerte. Han vil gøre sin gerning der. Gennem ham er du frelst fra den evige død og kan være fuldstændigt tryg.

Når jeg ser blodet, går jeg forbi jer” (2 Mos 11,13).

Og så er det godt at måtte tro, at Guds ord og løfter holder for dig, også i dag. Hvilken urokkelig tryghed og hvile!

Lammets blod har mit dørtræ tegnet,
mig beseglet, mig beseglet, jeg er hans!

Udgivet af

Rebecka Hector

Rebecka Hector, Kungsbacka ved Göteborg, lærer.

Rebecka Hector

Rebecka Hector, Kungsbacka ved Göteborg, lærer.