Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ikke gøre - men høre

Om hvordan vi bliver frelst.

Det ligger dybt i os mennesker, at vi må gøre en indsats for at få noget igen. Hvis vi får en gave af nogen, tænker vi straks på, hvordan vi kan give noget til gengæld så snart som muligt. Et af de gamle slagord for den norske arbejderbevægelse var netop følgende: ”Gør din pligt, kræv din ret.”

Denne tankegang har let ved at følge os, også når det gælder vores forhold til Gud. Det ligger i vores natur at tro, at hvis vi gør det, så godt vi kan, så vil Gud ordne resten. Men dette er en farlig tankegang. Hvis vi lever efter dette livsmotto, ender vi i fortabelsen!

Bibelen siger nemlig klart og tydeligt: ”Den, som ellers overholder hele loven, men fejler blot på ét punkt, er blevet skyldig i dem alle” (Jak 2,10). Om så hele vores liv var fejlfrit, men vi havde blot én syndig tanke, er det nok til, at vi ikke bliver frelst. Gud kræver nemlig, at vi skal være fuldkomne på alle punkter, hvis vi har tænkt at komme i Himlen, gennem det vi gør. Det betyder, at himmelporten er lukket for alle mennesker, der tror, at de kommer ind på grund af egne præstationer.

Hvordan er det da muligt at blive frelst? Det er det ved at høre et budskab om noget, som Jesus allerede har gjort for at bjærge os hjem til Himlen. Vi læser i Romerbrevet 8, vers 33: ”Det, som loven ikke kunne, fordi den kom til kort på grund af kødet, det gjorde Gud: Han sendte sin egen søn i syndigt køds lighed …”

Her er løsningen for alle mennesker: Det, vi ikke magter, fordi vi ikke kan være syndfrie, det opfyldte Jesus på alle punkter i stedet for os! Han gjorde aldrig en synd i tanker, ord og gerninger – sådan som vi gør. Han var fuldkommen. Så tog han alle mine synder på sig, og så må jeg i stedet tage imod hans fejlfrie liv, som vil bestå i dommen på den sidste dag. Derfor kan vi læse de mægtige ord i Esajas 53, vers 5: ”Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt.”

En lærer i søndagsskolen spurgte børnene, hvordan Jesus kan komme ind i vores hjerte. ”Han kryber ind gennem ørene”, var der en lille dreng, der svarede. Og han ramte hovedet på sømmet. Vi må nemlig høre evangeliet om det, Jesus allerede har gjort for os, og så afslører Helligånden, at det er vores eneste redning. ”Hør på mig, så skal I leve,” står der i Esajas 55, vers 3.

Derfor skal vi ikke gøre noget for at blive frelst, for Jesus har allerede gjort alt det, der skulle til – og Gud er tilfreds med hans fuldkomne værk. I stedet må vi høre om alt det, Jesus har gjort for at frelse os – og takke ham for, at det er nok for os!

Oversættelse: Henrik Gren Hansen


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 3-2021. Hele bladet kan læses her.

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Ove Eikje

Ove Eikje, Sandnes i Norge, journalist og forfatter

Ove Eikje

Ove Eikje, Sandnes i Norge, journalist og forfatter