Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

I dag er der født jer en frelser!

Luk 2,11. Om det store og velsignede offer, Jesus bragte, da han kom og blev som en af os.

I dag er der født jer en frelser! (Luk 2,11).

Ingen bød ham velkommen til jorden. Der lød ingen takkebøn, da han blev født. Han kom ubelejligt, også for sine forældre. Gud måtte selv synge velkomstsang for ham.

Flere og flere er kommet med i dette jublende kor. I alle verdensdele og på næsten alle sprog lyder lovsangen til Guds ære. Det er den nye sang, som kun frelste syndere kan synge.

Det må gribe os, når vi tænker på, hvad han forlod, og hvad han kom til her. Han blev fattig for at gøre os rige. Han havde ingen hule som ræven og ingen rede som fuglen. Vi får lyst til at takke de tre søskende, der åbnede deres hjem i Betania, når han kom forbi – misforstået, forfulgt, hadet. Det var den lidelse, han mødte, fordi han blev menneske.

Og ved siden af dette bar han slægtens synd. Det var lidelsen i lidelsen. Han blev gjort til synd for os. I Jesus Kristus går slægten til Golgata og soner sin synd. Hvem kan forstå, hvor stort dette er? Han, Skaberen, gør sig til ét med skabningen. Han skiller synden fra synderen og kaster den bag sin ryg. Han ser den aldrig mere.

Det er den ene side af julebudskabet. Han blev et med os. Den anden side er om muligt endnu større. Det var ikke bare sådan, at Jesus blev som en af os og tog vores synd på sig. Nej, det er også sådan, at vi blev et med ham.

Vi fik del i hans herlighed. Hans retfærdighed blev vores retfærdighed. Hans far blev vores far, hans arv vores arv og hans himmel vores himmel. Bruden er blevet rig gennem sin brudgom. Hun var fattig, han var rig. Men valget var jo frit.

Du har dig valgt en fattig brud,
men valget var jo frit.
Jeg bærer dog et kongeskrud,
for se, alt mit er dit.

Ligesom brud og brudgom hører sammen i et ubrydeligt fællesskab, hører Kristi kæmpende menighed sammen med ham. Den er sat i Himlen med ham. I Himlen har vi derfor vores borgerskab, dér er vores rette hjem.

Vi blev ikke sat fri af fængslet for at leve et liv som tiggere. Vi kom ind i Guds familie. Derfor glæder vi os med frimodighed for hans ansigt.

Tak, Herre Jesus, at du kom!

 


Nyt Livs Forlag udgiver i begyndelsen af januar bogen “I kongens nærhed”. Det er en andagtsbog, der leder os igennem Det Nye Testamente på et år. Tormod Vågens andagter er præget af bibelglæde og vidner dag for dag om, hvor godt det er at leve med Jesus. Der er en frimodig og myndig tone i Tormod Vågens forkyndelse og vidnesbyrd, som vi savner i dag. Der er en hellig alvor – og en jublende glæde. Der er et klokkeklart og konkret kald til efterfølgelse – og samtidig vil stykkerne lede os hen til hvilen i Jesu fuldbragte værk, så vi kommer til at elske vores frelser og ven. Stykket her er fra d. 12. marts.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 3-2017. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.