Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hvor meget er din kristentro værd?

Ugens vidnesbyrd, uge 41 2021. Jak 4,4.

I utro, ved I ikke, at venskab med verden er fjendskab med Gud? Den, der vil være ven med verden, står som en fjende af Gud (Jak 4,4).

Pige: Hvor længe har du været gift?

Mand: Et stykke tid, næsten 30 år.

Pige: Det var godt nok længe!

Mand: Hvad med dig?

Pige: Jeg vil ikke binde mig til nogen, der er ikke nogen, der skal tage min frihed. Jeg ved bedst selv, hvad der er godt for mig. Jeg lever lige nu og vil ikke gå glip af noget af det, som livet giver. Der er ingen, der skal sige, hvad jeg skal med mit liv.

Mand: Jeg ved også, hvad der er bedst for mig. Jesus er mit svar på, hvad der er bedst for mig. Han har frelst mig ud af det liv, jeg troede, var det bedste. Han har fuldbragt frelsen på korset for mig, ja og også for dig, hvis du tager imod, faktisk for alle i hele verden.

Pige: Mit liv er simpelthen for kort til det snak der, hvad sker der for dig? Mener du det alvorligt?

Mand: Ja.

Pige: Hvor meget er din kristentro værd?

Mand: Det er en uvurderlig skat. Den indeholder evigt liv hos Jesus i Guds rige. Jeg er en synder, og jeg kender til det, at alt det, som vil få mig væk fra Jesus, bor i mig. Løgn, bedrag , grådighed, selvoptagethed, selviskhed – jeg kunne blive ved – listen er lang. Fællesordet for det er synd.

Gud hader synd. Derfor trænger jeg til Jesus, for han har frelst mig fra synd og alle de ting, jeg nævnte. Ved at dø på korset tog han skylden for alle menneskers synd. Så Jesus er min retfærdighed over for Gud, han har levet mit liv, og jeg har fået hans, på den måde skal jeg leve mit evige liv i Himlen, sammen med ham.

Pige: Jeg har ikke så meget tid til at snakke mere, men jeg har lige et spørgsmål. Du siger, du er en synder, men at Jesus har frelst dig fra synden. Det giver jo ingen mening. Er du frelst, eller er du synder?

Mand: Ja til begge dele.

Pige: Undskyld, men kan du så ikke godt forstå, at der ikke er ret mange, som tror på Gud, det giver jo ingen mening. Jeg forstår simpelthen ikke Gud.

Mand: Det gør jeg heller ikke, det er heller ikke vigtigt, om du forstår ham. Det er derimod livsvigtigt, at du tror på ham. Biblen taler om disse ting at være 100 % synder og 100% frelst på samme tid. Vi mennesker bliver født som syndere, det har været sådan siden syndefaldet i edens have, hvor de blev forledt til at spise af kundskabens træ af slangen. En troende kristen kan ikke leve med at gøre synd, derfor går han til Jesus og får sin synd forladt. Jesus har betalt med sit liv for både dig og mig, det snakkede vi om tidligere. Jesus var det offer, som én gang for altid blev betalt, til alle tider, for alle menneskers synder .

Pige: Jeg vil gerne tale en anden gang, der er flere spørgsmål.

Mand: Du er velkommen!

Jeg oplever lige nu, at flere og flere mennesker vælger samlivet fra, fordi det enten er for besværligt, eller at man synes, ens liv bliver taget fra en.

Eller også er man sammen kort tid, så længe det er spændende og sjovt.

Der spreder sig en evangeliedøvhed, som også er tydelig inden for egne kredse. ”Ingen kan tjene to herrer” (Matt 6,24).

Skønt evangeliet er klart og tydeligt, er det ofte lukkede ører, man taler til, eller man møder ganske enkelt bare ligegyldighed.

”Gå ind ad den snævre port; for vid er den port, og bred er den vej, der fører til fortabelsen, og der er mange, der går ind ad den. Hvor snæver er ikke den port, og hvor trang er ikke den vej, der fører til livet, og der er få, som finder den!” (Matt 7,13-14).

Den Hellige Gud viser vejen til nådestolen. Åh denne Nåde, jeg vender tilbage til den igen og igen. Denne ufortjente godhed fra Gud. At tro på den Hellige, treenige Gud er at leve.

I Jer 1,19 siger Herren til Jeremias: ”Thi jeg er med dig for at frelse dig, lyder det fra Herren” (gl. oversættelse).

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.