Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hvilestedet

Ugens vidnesbyrd, uge 30 2016. Rom 8,1.

Så er der da nu ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus (Rom 8,1).

Carsten og jeg kom til Dar es Salaam en sen aften efter at have været på rejse siden klokken 3 om morgenen. Så lå der et lille kort på sengen med disse ord. Den missionær, som står for gæstehuset, lægger altid et lille håndskrevet kort med en hilsen fra Bibelen på gæstehusets ny opredte senge.

Jeg blev så glad og opmuntret, da jeg læste verset. Det vers udtrykker netop, hvorfor Gud har sendt mig til Tanzania. Det er for at vidne om ordet om forligelsen. Ikke en hvilken som helst forligelse, men det, at Gud har forligt verden med sig selv.

Det var Gud, ”som forligte os med sig selv ved Kristus og gav os forligelsens tjeneste, for det var Gud, der i Kristus forligte verden med sig selv.”

Der er jo sådan, at ”alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud” (Rom 3,23). Men Gud så vore lidelser, han hørte vort råb – og han kom selv ned for at frelse os.

Gud har i kærlighed sendt sin søn, Jesus Kristus, til jorden for at frelse os, for at opfylde alt det, som loven kræver, og som vi ikke på nogen måde magter at opfylde.

For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv” (Joh 3,16).

Det, som er umuligt for loven, det har Gud gjort. Det skete, da han sendte sin søn til verden og i Jesu Kristi syndfri person på Golgatas kors fordømte synderen, som er i os. Det, du skulle gøre, men ikke kan, og det, du skulle være, men ikke er – det har Gud givet dig som gave i din frelser Jesus Kristus.

Så må du og jeg hvile her. Vi må finde hvile ved korsets fod hos Jesus og vide, at alt er ordnet for dig og mig.

Jeremias advarer sit folk og siger: ”Mit folk var vildfarne får, deres hyrder førte dem vild på afveje i bjergene; de strejfede om, over bjerg og høj, og glemte deres hvileplads” (Jer 50,6).

Sådan må det ikke gå for dig, glem ikke hvilepladsen der ved korsets fod. Her kan du hvile i hans fuldbragte værk for dig, og det må du gøre for ikke at blive træt og fare vild. Verden er en kampplads, men midt i kampens hede er der en hvileplads for dig ved Jesu kors, ved hans fuldbragte værk.

Udgivet af

Agnes Rahbek

Agnes Rahbek, Aarhus, konsulent for nomademission i Tanzania.

Agnes Rahbek

Agnes Rahbek, Aarhus, konsulent for nomademission i Tanzania.