Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad lever du for?

Ugens vidnesbyrd, uge 35 2019. Matt 6,19-21.

Saml jer ikke skatte på jorden, hvor møl og rust fortærer, og hvor tyve bryder ind og stjæler. Men saml jer skatte i himlen, hvor hverken møl eller rust fortærer, og hvor tyve ikke bryder ind og stjæler. For hvor din skat er, dér vil også dit hjerte være (Matt 6,19-21).

Syndens gift har gennemsyret os fra inderst til yderst – både sjælen og legemet. Følgerne af denne forgiftning er, at hele vort legems- og sjælsliv fungerer forkert.

Nu er det jo sådan, at alle mennesker søger efter gode værdier. Alle søger vi at få det bedste, vi mener at kunne opnå her i livet.

Men har du et sygt øje, så ser du ikke klart – ser ikke, at dit dybeste behov, ja dit eneste behov, er Jesus. Det er dit eneste behov, fordi du har syndet imod Gud, og du er i dig selv fortabt. Det er dig, der har syndet imod Gud. Det er dig, der er uren i dine tanker, dine ord og gerninger; for syndens gift har gennemsyret dig fra inderst til yderst.

Det er netop for din skyld, Jesus er kommet til verden og har båret alle dine synder – hele dit liv – op på korset. Han er gået i døden for dig. Han er opstået igen for dig. Han lever for dig!

Mens de ægte og uforgængelige skatte – frelse og evigt liv – er at få fra Himlen, så graver mange mennesker i jorden for at finde deres skatte. Blinde for det, der er over dem, stirrer de på det, der er under dem.

Mange er de, der er bundet i de lænker. Hvorfor? Fordi Jesus ikke har fået lov til at læge sjælens øje og vende det imod Himlen.

Men hvordan ser det ud med dig – du, som læser nu? Hvad lever du for? Er det for at samle dig skatte her i livet? Er det for at finde ære og yndest hos mennesker? Er det for at få en stor position her i tilværelsen? Eller – hvad lever du for?

Gud give, at du og jeg må leve vort liv sammen med Jesus i alle ting, så vi samler os skatte i Himlen. Så bliver livet og tjenesten rig! For det er at leve i Guds øjne.

Så vil det være lykkeligt at leve her i tiden, men også i evigheden.

Må Gud give nåde til, at vi har et åbent hjerte for hans ord, også i dag.

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.