Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad kobberslangen forkynder

4 Mos 21,8. Om hvordan kobberslangen på stangen er et forbillede på, hvad der hang på korset Langfredag.

Herren sagde til Moses: ”Lav en slange og sæt den på en stang! Enhver, der er blevet bidt, og som ser på den, skal beholde livet” (4 Mos 21,8).

Bibelverset er hentet fra israelitternes ørkenvandring, hvor folket gav udtryk for dyb utilfredshed med den måde, Gud sørgede for dem på under deres rejse. Det medførte, at Gud sendte slanger, som bed folket, og mange israelitter døde.

Så er det, at Gud giver Moses den besked, som vi ser i bibelverset oven for. Og det kom til at gå sådan, som Gud havde sagt det. Dem, der var blevet bidt af en slange og så på kobberslangen, beholdt livet.

Men kobberslangen i ørkenen var også en profetisk forkyndelse af det, som Jesus ordnede på korset for os, og det kan være trosstyrkende at dvæle et øjeblik ved kobberslangen for bedre at forstå det ”fuldbragt”, som Jesus udråbte fra korset, før han døde.

Hvorfor skulle Moses netop lave en kobberslange? Hvorfor skulle det ikke være f.eks. en kobberengel?

Kobberslangen symboliserede jo det onde! Det var jo netop slangerne, der var deres problem. Det var slangebiddene, de døde af!

Du og jeg er også bidt af en slange. Den slange, som fik Adam og Eva til at falde i synd i Edens have – Satan selv! Den slangegift medfører synden, og synden dør man af!

Men på samme måde, som der var redning for israelitterne ved at se på kobberslangen, er der redning for os ved at fæste vort blik på det, der hænger på Golgata kors.

Og hvad er det, der hænger der? Jo, der hænger al din og min synd – alt det onde og forbandede i denne verden. Alt det, som var Gud imod. Det er korsfæstet med Jesus på Golgata kors!

Kobberslangen symboliserede det onde – det, som forårsagede døden. Men at se det bundet fast på en stang derude i ørkenen skaffede liv til de dødsdømte.

Vi kan godt glemme al romantikken omkring Golgata kors, for i virkeligheden var det et gruopvækkende syn. Det var verdens synd og ondskab, der var klynget til korset. Jesus blev gjort til synd for mig, kan du læse i 2 Kor 5,21.

Og det, som Jesus der blev gjort til, det hænger ikke længere på dig, det hænger på Jesus.

Og så blev der gjort op. Det blev der, da Gud i sin hellige vrede lod straffen for alt det, der hang på korset, ramme Jesus. Jesus døde af det, for at du skulle beholde livet.

Så løft dit blik, og se på Golgata kors, så et ”fuldbragt” fra Golgata kan få lov at bringe redning fra døden og et evigt liv ind i dit hjerte – i dit liv.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 3-2015. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Carl Richard Hansen

Carl Richard Hansen, Aalborg, ingeniør, nu pensionist.

Carl Richard Hansen

Carl Richard Hansen, Aalborg, ingeniør, nu pensionist.