Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hold fast!

Andagt til 1. søndag i advent 2021. Åb 3,11.

Jeg kommer snart. Hold fast ved det, du har, for at ingen skal tage din sejrskrans (Åb 3,11).

For mig er dette ord af Jesus til menigheden i Filadelfia blevet et adventsvers. Det er et vers, jeg indleder adventstiden med.

Hvorfor, kan du måske spørge? Jeg synes, at det sammenfatter hovedbudskabet i den kommende adventstid: at vi midt i denne forventningens tid, skal holde fast.

Hvad er det, vi skal fastholde og hvordan? Jeg mindes den gammeltestamentlige profet Hoseas, der så klart forkynder om Jakobs kamp: “Han (Jakob) kæmpede med englen og sejrede; han græd og bad ham om nåde” (Hos 12,5). Hoseas påpeger i dette vers, at Jakob sejrede. Men hvordan? Jo, da han græd og bad om nåde. Dette er at holde fast. Dette er sejr i Kristus. Dette er sejr i nåden. Dér, skal du holde fast. Dér, skal du blive. Dér, skal du hvile. Hold fast ved Ham, som kommer!

Det er afgørende, at du som kristen holder fast ved det, du har – nu. Det, du ejer i Kristus, det ejer du nu! Der er så meget, der kan aflede dit holdepunkt væk fra denne sejrspris. Og måske særligt i denne adventstid, hvor der er mange gøremål. Men midt i denne tid vil jeg opmuntre dig til at mindes, hvad du har – lige nu – i Ham, du venter.

Hvad er det, Jesus siger til sine disciple i sin afskedstale? “Jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer. Endnu en kort tid, og verden ser mig ikke længere, men I ser mig, for jeg lever, og I skal leve” (Joh 14,18-19).

Sikke et adventsord! Prøv at læse verset langsomt igen. Tænk over, hvad Jesus siger! Lev i mig. Lev i nåden! Vi kan leve et liv i nåden, fordi Jesus lever! Vi kan leve et liv i nåden, fordi Jesus er vejen. Vi kan leve et liv i nåden, fordi Jesus er sandheden.

Det et dét, du skal holde fast ved i denne advent.

Udgivet af

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.