Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hold fast ved det, I har

Ugens vidnesbyrd, uge 35 2017. Åb 2,25.

Brevet til menigheden i Thyatira indledes med ordene ”Dette siger Guds søn”. Derved forstår vi, at det er Jesus, der siger til os: ”Hold fast ved det, I har, indtil jeg kommer” (Åb 2,25).

Mange steder i vores bibel bliver vi mindet om at holde fast!

Patriarkerne, profeterne, apostlene og Jesus selv fremhæver gang på gang, at der er noget, vi må holde fast ved, nemlig korsets budskab. Frem for alt må vi holde fast i Jesus.

I Andet Timotheusbrev 1, vers 14 læser vi: “Den skønne skat, som er betroet dig, skal du tage vare på ved Helligånden, som bor i os.“

Det må betyde, at det er muligt at miste skatten. Vi ved det kun alt for godt. Mange begyndte på vejen, men kom ud på et sidespor og mistede livet i Jesus.

Sangen: “Begyndt er ikke endt, det må du vide, som har din Jesus kendt,“ er lige så aktuel i dag, som da den blev skrevet. Derfor hedder det stadig: “Bliv ved at stride.“ (DDS 632,3/SoS 583,3)

Paulus kender til denne kamp. Derfor opmuntrer han os til at stride den gode strid og tage vare på det, vi fik betroet. Hold fast ved det!

Paulus kan senere vidne om, at han “har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen“ (2 Tim 4,7). Han holdt fast ved Ham, som selv holdt Paulus fast!

Vi lever i en tid med megen falsk lærdom og direkte fornægtelse af Guds ord, men også i en tid med megen forvirring.

Nogle vil ”forbedre“ eller ”modernisere” det gamle budskab. “Gud har mere at give“, hedder det. I forsøg herpå tilbydes nye løsninger for at imødegå vores åndelige problemer. Andre vil gribe arbejdet an på en helt ny måde. Det gamle må erstattes med nyt, ellers mister vi nogen. Sådan hører vi det igen og igen.

Skriftens budskab er anderledes. Det lyder: “Hold fast ved det, du har“, indtil Jesus kommer. Der skal ikke sættes noget andet i stedet for Jesus – heller ikke noget i tillæg til ham. Hold fast ved det enkle ord om ham, som kom til jord for at gøre syndere salige.

Jeg er et intet, men Kristus mit alt, indtil i dag til i dag.“ Hold fast ved det!

Jesus er blevet os visdom fra Gud, både til retfærdighed og helliggørelse og forløsning“ (1 Kor 1,30). Det betyder, at da vi kom til tro på Jesus, fik vi alt det, han er og har. Hold fast ved !

Amen.

Udgivet af

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.