Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hjælp ved daggry

Ugens vidnesbyrd, uge 33 2016. Sl 46,5-6.

Flodløb glæder Guds by, den Højestes hellige bolig. Gud er i dens midte, den rokkes ikke, Gud bringer den hjælp ved daggry (Sl 46,5-6).

Gud er sit folks tilflugt og styrke. Han er altid at finde som en hjælp i trængsler. Han ved, hvad vi behøver, og han forstår at bringe os hjælp til rette tid. Gud bringer sit folk den hjælp, det behøver, og han gør det ved daggry.

Det var det, der skete påskemorgen. ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen” (Matt 28,1), kom nogle kvinder ud til Jesu grav. Men de kom til en tom grav! Deres sorg og håbløshed blev vendt til glæde og håb, for Jesus var opstået fra de døde, og han lever i dag.

Ved daggry påskemorgen bragte Gud os en sand hjælp. Vi kan ikke besejre døden. Vi står helt magtesløse over for dødens magt. Men Gud har givet os en sand hjælp mod døden. Ved daggry påskemorgen stod Jesus op fra de døde og besejrede døden. Vi har en levende frelser, som har overvundet døden for os, og han siger til sine disciple: ”Jeg lever, og I skal leve” (Joh 14,19).

Derfor kan vi sige med apostelen Paulus: ”Men Gud ske tak, som giver os sejren ved vor Herre Jesus Kristus!” (1 Kor 15,57).

Udgivet af

Gunner Jensen

Gunner Jensen, Tommerup, cand. theol.

Gunner Jensen

Gunner Jensen, Tommerup, cand. theol.