Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Herrens navn - din tilflugt

Ugens vidnesbyrd, uge 4 2017. Ordsp 18,10.

Herrens navn er et fæstningstårn, den retfærdige løber ind i det og er i sikkerhed (Ordsp 18,10).

Du, der tror på Jesus, er ofte i krig! Egentlig er der kun ”fred”, når fjenden planlægger nye angreb på din sjæl, eller når Den Gode Hyrde har tilføjet ham ét eller flere alvorlige slag.

Havde du som retfærdig i denne verden ikke behov for et fæstningstårn, ville Bibelen ikke nævne det! For ingen bøger er mere realistiske end Bibelen. Den er Guds ord og kender mennesket i enhver situation.

Ofte er det vigtigt at kende fjenden og hans metoder. Så kan man ud fra sit kendskab planlægge og udføre sine angreb eller forsvar. Men sådan er det ikke i Guds rige. Intet menneske kan udgrunde Satan eller udføre et sejrende angreb mod mørkets fyrste. Det kan alene Jesus.

Evangelierne fortæller om, hvordan den stærkere overvandt den stærke, bandt ham og tog hans ejendele fra ham (Luk 11,21-22; Mark 3,27).

Jesus overvandt Satan på korset og bandt ham. Han rev os ud af Satans kløer, friede os ud af mørkets magt, og satte os over i sin Guds elskede Søns rige (Kol 1,13). Derfor ønsker Satan at vinde enhver troende sjæl tilbage. For alle andre, som ikke hører Jesus til, ejer han jo allerede. For Bibelen kender intet neutralt område mellem Guds rige og Djævelens rige.

Gud er ét med sit navn. Derfor har han givet os sig selv som tilflugt, som en stærk fæstning. Altid bør vi løbe til ham, og retfærdig er den, som gør det, siger verset her. For at løbe til Herren og påkalde Hans navn – det er intet andet end tro på Hans navn, som Han selv har givet os i sit ord.

Gud har mange navne i skriften: Jesus Kristus er navnet over dem alle (Fil 2,9). I ham åbenbares Gud for mig, og mod ham magter synd, død og djævel intet. Ve den, som ringeagter denne tilflugt, som mener selv at kunne stå sig imod synden og Djævelen, eller som lader hånt om Guds ord og ikke straks løber ind i Kristus – det menneske er dødsens.

Bøn: Kære Jesus. Tak for dit navn, som er mig en tilflugt og frelse i al nød. Tak, at i dig og hos dig er jeg helt i sikkerhed og kan være inden for evangeliets trygge mure. Her er kun frelse og nåde, hvor jeg end ser hen. Alt sammen for dit blods og dit herlige navns skyld. Ære være Jesus Kristus. Amen.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.