Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Har du barnekår?

Ugens vidnesbyrd, uge 24 2022. Gal 4,4-7.

Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, der var under loven, for at vi skulle få barnekår. Og fordi I er børn, har Gud sendt sin søns ånd i vore hjerter, og den råber: Abba, fader! Så er du da ikke længere træl, men barn. Og er du barn, har Gud også gjort dig til arving (Gal 4,4-7).

– Nogle vers, der har været i mit sind nogen tid.

Et barn i en familie er enten født eller adopteret. Når man er det, har man automatisk barnets ret og adgang til denne families midler. Dette barn har også retten til at arve efter forældrene, når de dør.

Jesus blev også født. Selvom han har været fra begyndelsen af, så blev han født af en jomfru. Født som menneske, skønt han er Gud. Født til at være et fuldbragt sonoffer og bringe frelse for den, som tror på ham.

Jeg kommer aldrig til at forstå dybden og storheden i dette budskab.

Hvorfor kom han så ?

Han kom, for at du og jeg skulle få lov at være hans børn. Vi skulle få barnekår hos Gud, ved at Jesus købte os fri fra loven.

Det med loven på ene side og at være købt fri ved Jesu fuldbragte frelse på den anden er noget, jeg har haft virkelig svært ved at forstå.

Heldigvis er der lavet videoer på Nyt Livs hjemmeside om den kristne tro. Her bliver kristendommen forklaret forfra og mange bibelske spørgsmål bliver taget op og udlagt på en enkel måde. Det har givet mig hjælp til at forstå det.

Der er indtil videre 35 afsnit, så bare klø på. Jeg har vendt tilbage igen og igen til denne serie .

Med hensyn til loven kan vi læse i Rom 3,19: ”Og vi ved, at alt, hvad loven siger, taler den til dem, der er under loven, for at hver mund skal lukkes og hele verden stå strafskyldig over for Gud.”

Du erkender din synd ved loven. Det, loven altså siger, er, at du er fortabt, og for dig, som du er, er der ingen frelse. For at opfylde loven er en menneskelig umulighed.

Hvis du prøver, om du kan opfylde loven, får du virkelig syn for, at du har brug for frelse.

Rigtig mange mennesker tager sig overhovedet ikke af det med Guds vilje, men lever bare livet derudaf, som man har lyst til. Nogle kan måske godt have en vis respekt for Guds vilje og prøver at gøre det, så godt som man nu kan.

Men så er du under loven. Og det sidste ord, du får fra loven, er, at du er fortabt.

Med hensyn til at være købt fri ved Jesu fuldbragte frelse læser vi i Es 12,2-3: ”Gud er min frelse, jeg er tryg, jeg frygter ikke, for Herren er min styrke og lovsang, han blev min frelse. I skal øse vand med glæde af frelsens kilder.”

Øs af denne uudtømmelige kilde.

Øs.

Frelsen har du i Jesus, for han er kommet for at løskøbe dig, som er under loven, for at give dig barnekår.

Nogle gange kan et ord pludselig printe sig fast i ens hukommelse. Det får en dybere betydning for en og kan sætte mange tanker i gang. Sådan har jeg det med ordet barnekår.

Prøv at skrive en hilsen til en ven, hvor du tænker, at den og den vil jeg gerne dele min glæde med. Eller måske endda et brev (altså dem i postkassen. Ved ikke om man stadig kan erindre noget sådant!).

Jesus har byttet plads med dig, han tager din synd, og du får hans liv. Her kan vi leve trygt som børn, der kommer til deres mor og far. Lever du i Jesu favn og tager imod Frelseren i tro, kommer du ind i et helt nyt liv og forhold til Gud. Det gør du, fordi din synd er blevet sonet i Jesu Kristi blod.

Det er den mest vidunderlige sandhed. En sandhed, der rører ved det allervigtigste i et menneskeliv. Det giver tryghed at være barn af Gud – og hvem vil ikke gerne være tryg?

Tag din tilflugt til Herren, regn ikke med noget i dig selv, men regn med din Frelser og ham alene.

”Og fordi I er børn, har Gud sendt sin søns ånd i vore hjerter, og den råber: Abba, fader!”

Han kom for at købe dig fri af loven og give dig barnekår.

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.