Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Håbet, som ikke bliver til skamme

Sl 25,3. Om at give slip på sandsynlighedsberegningerne og tage sin tilflugt til Jesus.

Ingen, der håber på dig, bliver til skamme (Sl 25,3).

I kamp er det vigtigt ikke selv at blive såret. Skulle det ske, er det afgørende, at det ikke sker på legemets mest vitale dele. I den sammenhæng er hovedet afgørende. At kæmpe uden hjelm kan blive katastrofalt.

Det er, hvad en kristen gør, når han har mistet håbet. Da er det sandsynlighedsberegningerne, der tæller. Da regner han ikke med, at der er en Gud på tronen, for hvem intet er umuligt. Helt anderledes er det med dig, som har sat dit håb til Herren. Ved at gøre det er du blandt dem, der ikke bliver til skamme. Her er ingen undtaget. Sætter du din lid til Herren, er der ikke nogen skam til dig. Da regner du med en, som ikke alene har taget din synd, men også din skam.

Du skal ikke være bange for, at han svigter dig. Det, som han har taget på sig, kaster han aldrig tilbage på dig. Din skam tog Jesus med sig i graven, og der lod han den blive, da han opstod til liv for dig. Midt i egen nød og elendighed kan du aldrig tænke for stort om Jesus. I evighed skal du lovprise ham for det; men glem ikke at sige ham tak allerede nu. Det er med til at bevare dig i det levende håb.

Forside - Livets sejrskransUddrag fra andagtsbogen Livets sejrskrans af Hans Erik Nissen. Bogen udkom i 2016 og rummer 111 andagter, som Hans Erik Nissen skrev i sine sidste leveår. Læs mere om bogen, og køb den her på hjemmesiden.