Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds søn og hans værk

Om at stille sig tilfreds med det, som Gud er tilfreds med - og ikke andet.

Jeg er ikke tilfreds med min tro, siger du.

NEJ, selvfølgelig er du ikke det! Og det kommer du heller aldrig til at blive. I det mindste håber jeg ikke, du bliver det! Bibelen siger ikke: Da vi nu er blevet tilfredse med vores tro, har vi fred med Gud. Nej, der står: ”Da vi nu er blevet gjort retfærdige af tro, har vi fred med Gud ved vor Herre Jesus Kristus” (Rom 5,1).

”Jeg er ikke tilfreds med min omvendelse!”

Det er fantastisk! Hvad ville du have gjort med din omvendelse, hvis du var tilfreds med den? Ville du have bragt den til Gud i stedet for blodet? Sikke en stolthed og selvretfærdighed, der må være hos dem, der er tilfredse med deres omvendelse og tro! De vil aldrig kunne finde sand fred, for deres tilflugtssted falder med sikkerhed.

”Jeg er ikke tilfreds med min kærlighed!”

Hvad? Forventer du at være tilfreds med nogen nåde eller kærlighed, der findes i dig på denne jord? Er det din kærlighed til Jesus eller hans kærlighed til dig, som giver dig fred i hjertet?

Nej, hør: Der er kun én ting, den almægtige Gud er tilfreds – fuldstændigt tilfreds – med, og det er hans egen søn og hans værk! Det er Jesus, vi må være tilfredse med, ikke med os selv eller noget i eller hos os! Når vi dropper alt vores og dropper at regne med al vores retfærdighed, og går ind i hans hvile – så kommer der benådning og fred uden forsinkelse.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 3-2021. Hele bladet kan læses her.

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Horatius Bonar

Horatius Bonar (1808-1889), skotsk præst og salmedigter.

Horatius Bonar

Horatius Bonar (1808-1889), skotsk præst og salmedigter.