Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds øjne og ører

Ugens vidnesbyrd, uge 20 2017. Sl 34,15-16 og 1 Pet 3,12.

Herrens øjne hviler på de retfærdige, hans ører hører deres råb om hjælp. Herrens ansigt er vendt mod dem, der øver ondt, Han vil udslette deres navn på jorden (Sl 34,16-17 og 1 Pet 3,12).

Tag nu dette dobbelte vidnesbyrd fra Herren til hjerte, og se, om ikke det skal give dig fred og trøst! Tror du, at Herrens øjne hviler på dig, som har taget din tilflugt til Jesu retfærdighed? Og tror du, at hans ører hører dit råb om hjælp – ja, det mindste suk? Hvad betyder da al den synd eller nød, som trykker dig nu? Hvad betyder det så, at du ikke synes, du lykkes som kristen i dine eller andres øjne?

Se: Gud gør jo her klart for dig, at hans øjne hviler på dig, og hans nådige ører har hørt og hører alle dine bønner. Intet er spildt. For ligesom Guds nådige øjne ser alt i dit liv, ligeså åbne er også hans ører for den retfærdiges suk og råb om hjælp. Er disse ord ikke alt, du behøver? Og tror du så ikke, at han, som både hører og ser, selv vil styrke og bevare dig, opretholde dig og give dig alt, hvad du trænger, i rette tid? Ja, kan du tage disse ord til dig, om du så stadig intet andet har end disse ord? Da har du kastet al din omsorg over på Herren, og han skal visselig aldrig svigte sit eget ord eller sit barn.

Intet kan behage Gud mere, end når vi tror ham på hans ord. Og intet behager Gud mere end at være den hjælpeløses hjælper: ”For det er den hjælpeløse jeg ser til, den modløse og den der skælver for mit ord” (Es 66,2).

Men lige så sikkert, som vi kan regne med Guds nådefulde løfte her fra Salme 34,16, ligeså sikkert kan vi også regne med hans dom i vers 17.

Gud skæmter ikke, når han siger, at ”hans ansigt er vendt mod dem, der øver ondt. Han vil udslette deres navn på jorden”. Guds øjne hviler ikke nådigt på den, der gør det onde, men hans ansigt er vendt mod ham dag og nat. Ikke med det formål at hjælpe, men for at udslette hans navn på jorden.

Derfor siger både David og apostlen Peter også i helt samme forbindelse: ”Du, som er glad for livet og elsker at se lykkelige dage, du skal vogte din tunge for ondskab og dine læber for at tale svig; du skal holde dig fra det onde og gøre det gode, søge freden og stræbe efter den” (Sl 34,13-15 og 1 Pet 3,10-11).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.