Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds nådes rækkevidde

Ugens vidnesbyrd, uge 28 2017. Sl 103,11-12.

Så høj som himlen er over jorden, så stor er hans nåde mod dem, der frygter ham; så langt som øst ligger fra vest, så langt har han fjernet vore synder fra os (Sl 103,11-12).

Her beskriver salmisten en nåde, der når så overvældende højder og bredder, at det går langt ud over vores fatteevne. Vores forstand kan ikke rumme det, og menneskeligt set synes det helt urimeligt. Uanset vores tanker og meninger vidner Guds ord her om en nåde, der rækker helt til himlen.

Samtidig beskrives afstanden fra den tilgivne synd til synderen, der ingen undskyldning har, som afstanden mellem øst og vest. Altså uendelig! Så grænseoverskridende er Guds nåde.

Profeten Esajas har en tilsvarende proklamation, når han siger: ”Alle mine synder kastede du bag dig” (Es 38,17). Profeten Mika siger det endnu stærkere: ”Han viser os atter barmhjertighed og træder al vor skyld under fode. Du kaster alle vore synder i havets dyb!” (Mik 7,19).

Når Gud i sin nåde forholder sig sådan til enhver synd, der for Jesu skyld er sonet og tilgivet, så skal vi ikke i vores sind grave i fortid eller nutid efter det, som Gud har lagt bag sig. Vi får i ærefrygt lov til at glemme, takke og se fremad mod det herlige mål, der venter os som Guds børn og himmelarvinger.

Foruden de bibelvers, vi her har taget frem, kunne vi fortsætte i Det Nye Testamente, særlig i Paulus´ breve, og igen og igen læse, at Gud forkynder en virkelig nåde. En nåde i overflod! Ikke kun som små dråber, men et uudtømmeligt kildevæld.

En nåde, der sammenlignes med afstanden mellem himmel og jord kan umuligt slippe op. Ny nåde hver eneste dag! En tilgivelse, der er så absolut, at den fjerner vores synder fra os, så langt som øst ligger fra vest. Det indebærer, at synden aldrig mere skal møde os. Den er én gang for alle lagt på Jesus!

Det indblik, Skriften her giver os i Guds nådes rækkevidde, må kalde på vores undrende glæde og tak! Og så må det juble i vores indre:

Nådefulde Gud,
synd du sletter ud.
Jesus tog al synd som sin,
og derfor også min.

Udgivet af

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.